Aktywne Wpisy
Nullek +86
Spełniłem swoje małe marzenie (。◕‿‿◕。)
Niby tylko golfik ale i tak bardzo się cieszę (ʘ‿ʘ)
Niby tylko golfik ale i tak bardzo się cieszę (ʘ‿ʘ)
Taki temat: jaka technologia jest dzisiaj powszechna, nie wyobrażasz sobie bez niej dzisiejszego życia, a w 2010 roku nie była jeszcze codziennością lub była całkowicie nieznana?
Dla mnie top to android auto/apple carplay. W 2010 nawigacja była na osobnym palmtopie albo w formie 3" ekranu w samochodzie, aktualizacje kosztowały po 1000zł, a dla pozostałych była mapa papierowa. Dzisiaj już w większości bezprzewodowy carplay z google mapami online, yanosikiem i muzyką yt/spotify to
Dla mnie top to android auto/apple carplay. W 2010 nawigacja była na osobnym palmtopie albo w formie 3" ekranu w samochodzie, aktualizacje kosztowały po 1000zł, a dla pozostałych była mapa papierowa. Dzisiaj już w większości bezprzewodowy carplay z google mapami online, yanosikiem i muzyką yt/spotify to
Allegro jest pieprzonym monopolista i miesiąc temu dostał karę za faworyzowanie swojego sklepu względem innych sprzedawców.
Jeszcze komentarze, że shopee miał większą prowizje od Allegro? Większych dyrdymałów dawno nie widziałem. Na allegro jest prowizja (13-20% + 1 zł od sprzedanej każdej sztuki, jeśli nie masz abonamentu + dopłata do 1 zł do smarta + 19 zł wyróżnienie + proowiza od wyróżniania).
Shopee sam nominował produktu do sprzedaż wyróżnionej gdzie nie była pobierana żadna opłata.
Kto położył Shopee? Wydaje mi się, że sami Polacy, którzy oszukiwali ich promocje i system jak się tylko dalo.
#shopee #polityka
@Norbercikk: Shopee w PL i częściowo na świecie położył "kryzys" w Indiach i zamknięcie kurka finansowego na finansowanie projektu, jakim było Shopee.
https://spidersweb.pl/plus/2022/10/shopee-zwolnienia
Bardzo dobrze, że Allegro jednocześnie się utrzymało, bo ma najlepszy interfejs i wyszukiwarkę z dostępnych w Polsce platform, Amazon to jest sto lat za nim, jednocześnie Allegro bardzo pilnuje januszexów, dyscyplinuje polskie e-commerse co wszystko wychodzi konsumentom na plus. Jak się sprzedawcom nie podoba, to dlaczego
@Alakecz: Bo allegro zrobiło monopol, i albo sprzedasz na allegro, które dzięki swojej monopolistycznej pozycji ma przewagę na rynku, albo będziesz się bujał z towarem kilka miesięcy. Jak zaczynałem handel z allegro 16 la temu, to płaciłem 3,5% prowizji. Teraz płace 16%.
@Alakecz: a to nie jest tak, że poza allegro nie mogą ustawić sobie niższych cen na swoich sklepach? Jeśli tak to co prawda możnaby to obejść, ale musieliby stworzyć osobny twór czy markę, nie mającą wiele wspólnego z oryginałem
@Norbercikk: w jaki sposób jedno wynika z drugiego?
@Norbercikk: Synek, Shopee jak i Alieexpress są dotowane przez państwa by #!$%@?ć dumpingiem konkurencję.
Nie wiem jak można cieszyć japę, że Shopee mogło napsuć krwi Allegro.
@Norbercikk: ale wychodki przecież nie głosują na PiS ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Norbercikk: Moim zdaniem Shopee rozłożyła agresywna kampania reklamowa, która była mocno cringowa.
Ja już nawet nie pamiętam szczegółów, ale jakaś koszmarna piosenka z pokracznym tańcem w reklamie.
Miało być śmiesznie, wyszło jakieś takie #grazynacore
I wydaje mi się że ten start bardzo kiepsko ich zaszeregował na rynku, jako symbol
@Norbercikk: argument na poziomie picrel
@Alakecz: nie sprzedają. Dużo produktów jest tańsza w innych sklepach niż na allegro.
@Norbercikk: mordo, ale shopi miało denerwujące reklamy!!!!11
( ͡° ͜ʖ ͡°)