@missolza: nie jest to bardzo nawinym zachowny Iem uwazanie ze ktoś sie zrzecze swojej ostatecznej broni? To jest zwyczajnie niedorzeczne jak z tym aktem kapitulacji iii rzeszy gdzie ofensywa tak postepowala, ze liczono kiedy dojdzie do berlina a nie czy dojdzie
@Walenciakowa: Czyli się z już zajętymi terenami "pożegnać"? Tam są duże złoża i sfinansuje to kolejną mobilizację i ataki. Rosja diluje z Chinami.ale już USA lobbuje by chiny objąć w jakiś sposób sankcjami a role chin mają przejąć indie.
Od początku wojny mówię, że ratunkiem dla Rosji jest kapitulacja, trybut, a potem udawanie pacyfizmu. Tylko wcześniej nie wiedziałem jaką perspektywę przyjąć, ile Rosja ma czasu zanim nie będzie odwrotu.
Teraz już mam zdanie - Rosja ma czas do następnej zimy. Sposób w który przeprowadza mobilizację drenuje specjalistów odpowiedzialnych za "utrzymanie ruchu" ważnej infrastruktury miejskiej jak i ogólnie gospodarki. W części europejskiej może nie będzie to tak bolesne, ale
Jeśli obecny reżim przetrwa, Rosjanie mogą nigdy nie być w stanie wyrwać się z przerażającej teraźniejszości, w której się znajdują, a Rosja będzie skazana na biedę jako niegdysiejsza kultura, która pewnego dnia po prostu zniknęła na zawsze.
@missolza: To brzmi tak, jakby Rosjanom nie podobało się życie w biedzie i pod reżimem swoich władz. ( ͡°͜ʖ͡°)
@missolza: Ja myślę że oprócz tego co głośno krzyczą w tv, że chciał odciąć strategicznie morze Azowskie i nie chciał graniczyć z NATO, to główny powód wojny jest inny. Podczas Euro 2012 Ukraina zobaczyła jak wiele straciła trzymając z Rosją, dlatego zaczęli oddolnie popierać bardziej zachód, stąd też w 2014 roku pierwsza inwazja na Ukrainę która miała dodatkowe plusy jak surowce i właśnie zamknięcie w/w morza.. Minęły lata, Ukraińcy coraz
Kiedy Ukraina wyzwoli całe swoje terytorium – a stanie się to wcześniej czy później, ponieważ jasne jest, że Rosja Putina nie może wygrać na polu bitwy – żaden traktat pokojowy podpisany z Moskwą nie wystarczy,
@missolza: Kibicuję Ukrainie, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby byli w stanie militarnie odzyskać ziemie utracone w 2014, zwłaszcza Krym ( ͡°ʖ̯͡°) obym się mylił, ale to wydaje
Iem uwazanie ze ktoś sie zrzecze swojej ostatecznej broni? To jest zwyczajnie niedorzeczne jak z tym aktem kapitulacji iii rzeszy gdzie ofensywa tak postepowala, ze liczono kiedy dojdzie do berlina a nie czy dojdzie
Komentarz usunięty przez autora
Od początku wojny mówię, że ratunkiem dla Rosji jest kapitulacja, trybut, a potem udawanie pacyfizmu. Tylko wcześniej nie wiedziałem jaką perspektywę przyjąć, ile Rosja ma czasu zanim nie będzie odwrotu.
Teraz już mam zdanie - Rosja ma czas do następnej zimy.
Sposób w który przeprowadza mobilizację drenuje specjalistów odpowiedzialnych za "utrzymanie ruchu" ważnej infrastruktury miejskiej jak i ogólnie gospodarki. W części europejskiej może nie będzie to tak bolesne, ale
@missolza: nie. Ale ruskich nowych przegnac, a starych zweryfikowac.
@missolza: To brzmi tak, jakby Rosjanom nie podobało się życie w biedzie i pod reżimem swoich władz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wot7557: to tłumaczenia The Moscow Times
@missolza: Kibicuję Ukrainie, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby byli w stanie militarnie odzyskać ziemie utracone w 2014, zwłaszcza Krym ( ͡° ʖ̯ ͡°) obym się mylił, ale to wydaje