Wpis z mikrobloga

Mam okulary do komputera, w których po kolizji z podłogą uszkodzone zostało szkło.
Teraz będę chciał zakupić nowe oksy, oczywiście przed zakupem będę nalegał na ponowne zbadanie wzroku.
I teraz mam pytanie, bo byłem u okulisty i wstępnie zaproponował mi 3 rodzaje szkieł, i teraz pytanie co wybrać?

1. Praktis blue (żółta barwa) 310zł
2. AR blue (barwa niebieska) 440zł
3. Eyzen wow 550zł

Chcąc ograniczyć koszt zostaję przy tych samych oprawkach, bo nie widzi mi się płacić kolejnych 300zł za oprawki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#okulary #wzrok #okulista #zdrowie #optyk #kiciochpyta
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@binO: a masz je zerówki czy korekcyjne? Generalnie ja nie noszę korekcyjnych i chciałbym tylko zerówki z filtrem światła niebieskiego, i jak patrzyłem na necie można takie dostać za mniej niż 100zl. Sądzisz, że to normalne czy raczej strach kupować takich w obawie o popsucie wzroku?
  • Odpowiedz
@Wojtas_elo: -0,25 czyli praktycznie znikoma wada, raz zamówiłem najtańsze zerówki z filtrem światła niebieskiego i po chwili je odesłałem, bo w szkle widziałem odbicie swoich oczu. xd zawsze możesz zamówić i ew. oddać, ludzie jednak zalecają skoczyć do dobrego optyka, ale to wiadomo generuje już koszta. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
w szkle widziałem odbicie swoich oczu

xd

ja też mam podobnie taką znikomą wadę, że okulistka powiedziała, że nie trzeba okularów. Dzięki za odpowiedź z tymi tanimi okularami z filtrem światła niebieskiego, właśnie takie miałem obawy a szkoda by było popsuć sobie wzrok chcąc przycebulić parę złotych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masz jeszcze jakieś sugestie odnośnie doboru takich oksów do kompa? Ewentualnie branie z jakiejś dobrej sieciówki typu Vision Express sądzisz, że
  • Odpowiedz
@Wojtas_elo: mnie generalnie szczypią oczy po kilku godzinach przed komputerem, mimo włączonego trybu nocnego (polecam) wcześniej korzystałem z aplikacji f.lux. Ja zebrałem kilku optyków w okolicy, którzy mieli spoko opinie w googlach, no i luźno podbiłem z zapytaniem ile kosztuje taka przyjemność na nic się nie decydując i już na tej podstawie wiem gdzie pójdę. W Vision Express też kiedyś byłem, ale nie chcieli wymienić mi samych szkieł tylko wciskali
  • Odpowiedz