Wpis z mikrobloga

@gorylekto minimalna między UoP a zleceniem jednak się nieco różni. Pewnie, że na jakimś magazynie zarobisz więcej dodatkowo jak najebiesz godzin, ale to Cię nijak nie rozwinie. Poza IT masa branż na start oferuje słabe pieniądze. To ogłoszenie jest kierowane do osób młodych. Ile należy zaoferować osobie, o której nie wiesz kompletnie nic bo stoi przed pierwszą praca? Ponadto jak się starasz to po 3 / 6 miesiącach idziesz po podwyżkę
  • Odpowiedz
3k na zleceniu dla studenta z zerowym doświadczeniem na pierwszą pracę to przecież uczciwe warunki

@MajkelKk: żartujesz prawda? Każde korpo płaci studentom na stażach więcej i to bez wymagania jakiejś "pracy ponad normę", mamy 2023 rok, a nie 2013
  • Odpowiedz
@OddajButa123:
po 1. jesteśmy w Toruniu, a nie Warszawie czy innym Wrocławiu,
po 2. screen jest stary i nie ma takiego ogłoszenia xD,
po 3. w zakresie pracy administracyjnej / biurowej płaci podobnie słabo jak konkurencja (sprawdziłem).

Nazwij to wyzyskiem czy jak tam uważasz, ale takie są realia w Polsce. Większość osób na start dostaje w ryj szarą rzeczywistością, w której za pierwszą pensję żyjesz jak karaluch i albo się rozwijasz podnosząc kompetencje
  • Odpowiedz
@OddajButa123: "Każde korpo płaci studentom na stażach więcej i to bez wymagania jakiejś "pracy ponad normę" - dlatego jeśli ktoś chce niech idzie do korpo. Jednak z doświadczenia wiem jak bardzo można rozwinąć się w mniejszej firmie, czy startupie. Na początku swojej drogi zawodowej po roku w małej firmie zarabiałem 2 razy więcej niż w chwili zatrudnienia. Później podwyżki co około pół roku i to nie 5-10% jak w korporacji
  • Odpowiedz