Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@pesotto: brakuje poczty z tego co widzę. Rozmawiałem ostatnio z moim listonoszem to mówił, że nowy CEO jeszcze dowalił że nie będzie można paczek odbierać tylko będą 3x próbować dostarczać i potem się zawraca.

Idealna metoda jak ktoś kurła pracuje w godzinach doręczeń xD chyba im w ogóle liczba klientów spadnie bo już teraz niemal zawsze się bardziej kuriera opłaca wysyłać.
  • Odpowiedz
Następnym krokiem będzie to że będą się zwalniać

@sorek: zesrają się. Pracowałem na rozdzielni pocztowej i takich uprzywilejowanych, leniwych i starych nierobów to nigdzie łącznie z Polską nie widziałem. A w obowiązkach mieli zadania, które potrafi wykonać szesnastolatek po szybkim przeszkoleniu. Listonoszy czy kierowców brakuje od lat, ale wszelkie centra dystrybucyjne to wolne żarty - każdy imigrant czy gówniarz w McDonaldzie w porównaniu z tymi związkowcami ma ogromny #!$%@? za znacznie
  • Odpowiedz
@LifeReboot: zapewne w centrach jest inaczej, ja wiem że zwykli listonosze mają mega słabą pracę (IMO gorszą niż kurierzy a na kurierce robiłem) i traktują ich dość słabo. Dzięki za opinie.
  • Odpowiedz
@sorek: Dla paczek do 2kg RM (small parcel) jest wciąż najtańszy dlatego większość e-com firm ich używa.

Czyli nie będą trzymać paczek do odebrania w punkcie? Głupota!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DrGreen_2: z tego co wiem to nie. Co jest problematyczne jeśli pracujesz w normalnych godzinach i nie masz jak odebrać paczki albo listonosze Cię nie lubią
  • Odpowiedz
@sorek: Może chcą się pozbyć tych co te paczki wydają w punktach obsługi?

U mnie najbardziej rozgarnięci są akurat listonosze z RM, kurierzy to jest loteria, często durnie zostawiają moje paczki w jakiś losowych miejscach w budynku.
  • Odpowiedz