Tytuł:slide:ology Autor:Nancy Duarte Gatunek:poradniki Ocena: ★★★★★☆☆☆☆☆ ISBN:9780596522346 Wydawnictwo:O'Reilly Liczba stron:274 Forma książki:książka Wiele razy słyszałem o Nancy Duarte jako guru tworzenia prezentacji i w ten sposób trafiłem na tą książkę. Po przeczytaniu jestem rozczarowany.
Według metryczki pierwsze wydanie było w roku 2008 i wtedy to mógł być hit. W 2022/2023 roku znajdziecie tutaj jedynie bardzo ogólne podstawy ale nic poza tym. Mój egzemplarz wydrukowano w 2018 i wygląda na to, że nie ma zmian względem pierwowzoru. Książka może być przydatna dla ludzi którzy nie mają żadnego doświadczenia i wiedzy na temat tworzenia slajdów. Ci co mają choć podstawową wiedzę mogą ją pominąć - te same informacje znajdziecie na pierwszym lepszym szkoleniu, blogu czy webinarze.
Mam duże zastrzeżenia do formy publikacji: - strony są kwadratowe a nie prostokątne, trudno się to czyta i trudno ją zmieścić na półce - na niektórych stronach jest oznaczenie że temat jest rozwinięty na stronie www, ale nie ma żadnego linku, qr itp - drogi czytelniku radź sobie sam - są tu 274 numerowane strony ale treści jest nie więcej niż 150, do treści wliczam liczne grafiki które w tym temacie są istotne, niestety formatowanie tekstu jest niedorzeczne, większość stron jest po prostu pusta a większych marginesów chyba jeszcze nie widziałem
Książka w angielskiej wersji językowej ale jest dostępne tłumaczenie. Skrypt nie znał tej książki ¯_(ツ)_/¯
Tytuł:
slide:ology
Autor:
Nancy Duarte
Gatunek:
poradniki
Ocena: ★★★★★☆☆☆☆☆
ISBN:
9780596522346
Wydawnictwo:
O'Reilly
Liczba stron:
274
Forma książki:
książka
Wiele razy słyszałem o Nancy Duarte jako guru tworzenia prezentacji i w ten sposób trafiłem na tą książkę.
Po przeczytaniu jestem rozczarowany.
Według metryczki pierwsze wydanie było w roku 2008 i wtedy to mógł być hit. W 2022/2023 roku znajdziecie tutaj jedynie bardzo ogólne podstawy ale nic poza tym.
Mój egzemplarz wydrukowano w 2018 i wygląda na to, że nie ma zmian względem pierwowzoru.
Książka może być przydatna dla ludzi którzy nie mają żadnego doświadczenia i wiedzy na temat tworzenia slajdów. Ci co mają choć podstawową wiedzę mogą ją pominąć - te same informacje znajdziecie na pierwszym lepszym szkoleniu, blogu czy webinarze.
Mam duże zastrzeżenia do formy publikacji:
- strony są kwadratowe a nie prostokątne, trudno się to czyta i trudno ją zmieścić na półce
- na niektórych stronach jest oznaczenie że temat jest rozwinięty na stronie www, ale nie ma żadnego linku, qr itp - drogi czytelniku radź sobie sam
- są tu 274 numerowane strony ale treści jest nie więcej niż 150, do treści wliczam liczne grafiki które w tym temacie są istotne, niestety formatowanie tekstu jest niedorzeczne, większość stron jest po prostu pusta a większych marginesów chyba jeszcze nie widziałem
Książka w angielskiej wersji językowej ale jest dostępne tłumaczenie.
Skrypt nie znał tej książki ¯_(ツ)_/¯
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #poradnikibookmeter
górny 6,5cm
lewy: 6cm
prawy: 9cm
dolny: 11cm
górny 4cm
lewy: 2cm (tytuł), 3,5cm (treść)
prawy: 11,5cm
dolny: 8cm