Wpis z mikrobloga

• 7
13 + 1 = 14

Tytuł: slide:ology
Autor: Nancy Duarte
Gatunek: poradniki
Ocena: ★★★★★
ISBN: 9780596522346
Wydawnictwo: O'Reilly
Liczba stron: 274
Forma książki: książka
Wiele razy słyszałem o Nancy Duarte jako guru tworzenia prezentacji i w ten sposób trafiłem na tą książkę.
Po przeczytaniu jestem rozczarowany.

Według metryczki pierwsze wydanie było w roku 2008 i wtedy to mógł być hit. W 2022/2023 roku znajdziecie tutaj jedynie bardzo ogólne podstawy ale nic poza tym.
Mój egzemplarz wydrukowano w 2018 i wygląda na to, że nie ma zmian względem pierwowzoru.
Książka może być przydatna dla ludzi którzy nie mają żadnego doświadczenia i wiedzy na temat tworzenia slajdów. Ci co mają choć podstawową wiedzę mogą ją pominąć - te same informacje znajdziecie na pierwszym lepszym szkoleniu, blogu czy webinarze.

Mam duże zastrzeżenia do formy publikacji:
- strony są kwadratowe a nie prostokątne, trudno się to czyta i trudno ją zmieścić na półce
- na niektórych stronach jest oznaczenie że temat jest rozwinięty na stronie www, ale nie ma żadnego linku, qr itp - drogi czytelniku radź sobie sam
- są tu 274 numerowane strony ale treści jest nie więcej niż 150, do treści wliczam liczne grafiki które w tym temacie są istotne, niestety formatowanie tekstu jest niedorzeczne, większość stron jest po prostu pusta a większych marginesów chyba jeszcze nie widziałem

Książka w angielskiej wersji językowej ale jest dostępne tłumaczenie.
Skrypt nie znał tej książki ¯_(ツ)_/¯

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #poradnikibookmeter
BBxx - 13 + 1 = 14

Tytuł: slide:ology
Autor: Nancy Duarte
Gatunek: poradniki
Ocena: ...

źródło: comment_1672762588hhthv7PNL8sH3w6oVP5rhw.jpg

Pobierz
  • 4