Wpis z mikrobloga

Cześć wam! Jutro od godziny 13:00 otwieram foodtrucka z pizzą neapolitańską na Mierzynie, zapraszam wszystkich z okolic szczególnie Gumieniec i Pogodna. Ceny w miarę zbalansowane przy zachowaniu dobrej jakości składników. Cena za Margheritę będzie 21 zł do końca lutego, także prawie jak za darmo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Reszta placków w cenie od 29zł do 34zł w zależności od dodatków, choć trzyma się bliżej 30-32.

FB: nuovo.zs
IG: nuovo.zs

Dokładny adres: Welecka 50 72-006 Mierzyn

A tutaj margherita na przykucie uwagi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#szczecin
rnggod - Cześć wam! Jutro od godziny 13:00 otwieram foodtrucka z pizzą neapolitańską ...

źródło: comment_1672661059WNAibX0VDgO694ZleW0jY3.jpg

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
Co? Przecież to normalna cena jak na jedzenie w mrozie, na stojąco. 25 zł kosztuje we włoskiej pizzerii z pełną obsługą ¯\(ツ)/¯


@kiszczak: ktoś tu dwa lata nie był w restauracji widzę
  • Odpowiedz
@kasza332: @kiszczak: @stefan_pmp: Picka w Baraboo w Katowicach (piec opalany drewnem) 21zł za margherite.
Picka w Vera Napoli gdzie mają te wszystkie "super" włoskie składniki 31zł margherita a mariniara chyba 19zł


A teraz buda na kółkach gdzie nie masz kelnerów, toalety itp. itd. xD

W Korei streetfood faktycznie był taki, że się opłacało. Ot warunki polowe ale jedzenie smaczne i dużo tańsze niż w lokalu. A w polszy? xD
  • Odpowiedz
@epll: Do tego, co napisałem wyżej, dodaj sobie istotną różnicę w sposobie konsumpcji - w restauracjach zazwyczaj spędzasz więcej czasu i zamawiasz więcej. Restauracja poza jedzeniem sprzedaje też wiele produktów z wysokim narzutem, zwłaszcza napojów, nie mówiąc o drinkach. No i zarabia często również na organizacji różnego typu imprez.

Foodtruck działa na małą skalę, jest uzależniony od czynników atmosferycznych, klienci zamawiają najczęściej niewiele, zazwyczaj nie sprzedaje produktów, na które można nałożyć
  • Odpowiedz
@Trochutak: około 30 centrymetrów, czyli normalna wielkość placka

@Dominek: na razie ogarnę kwestie techniczne co mogę zrobić na placu, planuję docelowo postawić jakieś stoliki z ławeczkami

@Abovd: Mieszanka Caputo + mieszanka pomidorów San Marzano, więc nie typowy default na Caputo Pizzerii (tej mąki nawet nie używam) i Strianese
  • Odpowiedz
@rnggod: Ceny brzmią spoko. Jakość zawsze się obroni, nie ma sensu oszczędzać na składnikach. Odkąd sam robię sobie pizzę, widzę z czego wynika cena. Mąka (ja używam semoliny durum), San Marzano, dobra oliwa, mozarella, wędliny - wszystko to kosztuje sporo, jak się chce mieć konkretny smak. Kuchnia włoska szczególnie nie wybacza stosowania taniochy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rnggod: spełniasz moje marzenie :) daj znać jak idzie za jakiś czas, może zrobię Ci konkurencję ale w innym województwie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wiktor426: Mierzyn z cenami Szczecinskimi.
Po ostatniej wizycie w Warszawie odnosze wrazenie ze wszystko jest drozsze w Szczecinie. sprawdz sobie cene gownianego chinczyka z budy huongsen czy inne pokrewne do podrzednej budy w stolicy- roznica 20%.
o poznaniakach mowi sie ze to pazerne #!$%@? i wyliczaja kazdy gram- gowno prawda, ceny maja usrednione i nikt nie oszukuje na podlych polproduktach. pare lat temu jezdzilem serwisowac swoje auto do poznania bo wychodzilo
  • Odpowiedz