Aktywne Wpisy
Winden +70
Mirki czy ktoś z Was spotkał się kiedyś u wulkanizatora z "dopłatą do nowych opon zakupionych poza serwisem"? Właśnie coś takiego miałem zaszczyt zapłacić w kwocie 5 ziko od opony. #pytanie #motoryzacja
monalisssa +2
Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1. W tym czasie pojazd3 ruszył praktycznie równo za nr2 tak że w momencie jak miałam wjechać na pas drogi głównej, to on się tam znalazł. Na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka i odczekałam na lewym pasie drogi głównej aż przejedzie dalej. Zaznaczam że nr3 stał za nr2 tylko jak on ruszył, to ten się wbił szybko na prawo. Byłam na wysokości tej "grubszej"
#kryptowaluty #bitcoin
Myślałem że promujesz Bitcoina jako alternatywę dla pieniądza a nie jako inwestycję.
Powiedzmy że na początku roku miałem 200 tysięcy złotych oszczędności, uwierzyłem w magię parówek i postanowiłem przechować je w Bitcoinie, okazuje się że na koniec roku mam możliwość zainwestowania tych pieniędzy i potrzebuję je wypłacić, wiesz co teraz mam? Oszałamiające 60 tysięcy XDD
Wiesz co by się stało gdybym jednak postanowił postawić na walutę za którą stoi kilkanaście lotniskowców a nie
Tak. Poobracam swoim złotem i srebrem względem osi OY i będę miał profit. A obligacje i spółeczki WIG to juz trzeba obracać daily, bo inaczej zysku nie dają (╯°□°)╯︵ ┻━┻
No i czy więcej frajerów uwierzy tym oni więcej zarobią więc to interes.
@Herubin: każda inwestycja to h----d, różnią się tylko potencjalną stopą zwrotu i stopniem ryzyka.
@Herubin: sam sobie wymyśliłeś tę definicję przyznaj co?
A sugerowanie, że krypto nie mają fundamentalnych podstaw jest większą ignorancją niż sugerowanie, że giełda to inny, lepszy rodzaj hazardu xD
@malinq: No i na czym polegają te fundamenty krypto czyli czegoś co nie jest wykorzystywane realnie do niczego innego niż handel tym?
@Herubin: mamy 2017 i znowu trzeba tłumaczyć do czego mogą służyć kryptowaluty i w czym są lepsze od walut fiducjarnych? xD
Oczywiście FIATy na chwile obecną są lepsze, co faktycznie czyni krypto środek spekulacyjny, ale zaprzeczanie, że może to być wykorzystywane do innych celów, choćby do tych do których jest wykorzystywane od dziesięciu lat jest mocnym wyrazem ignorancji
Techniczne rzeczy ujmując to da się skonfiskować Bitcoina i wiele razy do tego dochodziło.
Przy BTC stoisz na całkiem innej pozycji do obrony.