W styczniu 2022 w życie wszedł nowy taryfikator mandatów, zgodnie z którym jazda bez uprawnień oznacza karę w wysokości 1500 zł, natomiast maksymalnie może wynieść nawet 30 tys. zł.
Jednocześnie sprawa (17 latka) trafi do sądu, który musi orzec zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów na okres od 6 miesięcy do 5 lat. Jeżeli osoba ukarana przez sąd złamie zakaz, musi liczyć się z karą więzienia od 3 miesięcy do 5 lat oraz nawet 15-letni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych.
@lelek123pl: I bardzo dobrze, to ja jeszcze chce zobaczyć nagranie z kamery z tej zagadkowej śmierci 27 latka po interwencji policji, czy wtedy kamery nie było/nie działała? Jestem absolutnie za przestrzeganiem prawa, ale musi to dotyczyć każdego, nie tylko tych bez pleców.
Jak Ci z kieszeni wyleci 0.1g zioła to niestety też za to bekniesz
@lelek123pl: panie wladzo, nie wiedzialem, ze to narkotyki, kumpel z innego miasta powiedzial, ze to majeranek.
Co, nie przejdzie? Tylko tym *urwom z gory przechodzi klamanie, ze nie wiedzial, ze to naladowany granatnik i pol biura rozwalil? Niech najpierw od swoich zaczna wymagac, a dopiero pozniej dojebywac sie do obywateli. Juz pokazali jacy to 'ludzie' w trakcie
@lelek123pl: 26 grudnia w południe policja w Olsztynie dostała zawiadomienie, że ktoś jeździ i wykonuje różne manewry na parkingu jednego ze sklepów wielopowierzchniowych.
@DosKapp4: nie czytalem innych komentarzy, ale osoba uczaca sie na parkingu jezdzic nie poniesie zadnej odpowiedzialności, gdyz art. 94 kw - kierowanie bez wymaganych uprawnien dotyczy drog publicznych, strefy zamieszkania i ruchu (no chyba, ze na parkingu jest takie oznakowanie no to trzeba inny parking znaleźć)
@derton778: Do ukarania 17 latka? No nic, jak mają zapisane tak robią. Problemem jest to, że rzadko dotyczy to ludzi u władzy - patrz maseczki i lockdown a urodziny Radia Maryja.
@derton778: Ale przeczytaj mema jeszcze raz, bo ja się czepiam zachowania policji i wyższych władz, pod które policja podlega - moim zdaniem, słabo spełniają swoje obowiązki. Nie mam nic do krawężnika. Krótko mówiąc: prawo nie powinno działać wybiórczo, nie wiem jak ci to jeszcze uprościć XD
@DosKapp4: Ja nie kumam jednej rzeczy. Taki parking to teren prywatny wiec o ile wlasciciel nie wniesie skargi to policja chyba gowno moze zrobic. Mieszkam przy dlugiej drodze prywatnej gdzie jest wielu wlascicieli i na dobra sprawe moge tam #!$%@? gokartem bez kwitow jezdzic i nikomu nic do tego.
@DosKapp4: no to tym bardziej, jak ktoś go podkablowal to co mieli zrobić? Przyjechać na miejsce i udawać że nie widzą tego auta? W innym artykule jest napisane, że poruszał się że znaczną prędkością, co ma sens, bo wątpię, że ktoś zadzwonił na pały widząc auto, które "uczy" się parkować. Macie pretensje do policji, a powinniście mieć do rządu, który te #!$%@? prawo ustala, tak samo jak w przypadku zioła czy
@lelek123pl: nikt tu nie mówi o krawężniku a o egzekwowaniu prawa względem komendanta policji. Próbujesz celowo zrzucić dyskusje na jakieś poboczne tory czy jaki jest twój cel? Bo nie wierze, że ty nie rozumiesz na poważnie dlaczego ta sprawa z granatnikiem jest nie tylko hipokryzją, ale jest także mocno podejrzana.
@DosKapp4: typie wsadzasz post o nastolatku, który został ukarany za wykroczenie które popełnił, a nagle zmieniasz temat na granatnik, chyba każdy normalny wie, że sprawa z KGP to jedna wielka patologia i ten łysy szczur powinien teraz siedzieć w areszcie, ale myślałem że dyskutujemy o sprawie, która zapostowales a nie o sprawie sprzed 2 tygodni
Jednocześnie sprawa (17 latka) trafi do sądu, który musi orzec zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów na okres od 6 miesięcy do 5 lat. Jeżeli osoba ukarana przez sąd złamie zakaz, musi liczyć się z karą więzienia od 3 miesięcy do 5 lat oraz nawet 15-letni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych.
#polska #bekazpisu #humorobrazkowy #smiesznypiesek #smieszneobrazki #policja #prawo
Jestem absolutnie za przestrzeganiem prawa, ale musi to dotyczyć każdego, nie tylko tych bez pleców.
@lelek123pl: panie wladzo, nie wiedzialem, ze to narkotyki, kumpel z innego miasta powiedzial, ze to majeranek.
Co, nie przejdzie? Tylko tym *urwom z gory przechodzi klamanie, ze nie wiedzial, ze to naladowany granatnik i pol biura rozwalil? Niech najpierw od swoich zaczna wymagac, a dopiero pozniej dojebywac sie do obywateli. Juz pokazali jacy to 'ludzie' w trakcie
Mowa jest o manewrach
Krótko mówiąc: prawo nie powinno działać wybiórczo, nie wiem jak ci to jeszcze uprościć XD
Dobra Mirku, kończymy tutaj, było miło nie piszmy więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)