Wpis z mikrobloga

#pc #komputery #ddr3

Więc w skrócie, kupiłem ram:

http://www.x-kom.pl/p/64677-pamiec-ddram3-kingston-4096mb-1600mhz-hyperx-genesis-cl9.html

nie sprawdzając czy moja płyta obsłuży takie taktowanie. No to już wiem, że nie obsłuży. Kupowane na miejscu, więc oczywiście brak możliwości zwrotu. Przyszło mi więc do głowy, że może ktoś z Was chciałby sobie zrobić upgrade. Opcje są 2. Zamiana bezkosztowa na 1333MHz jakiegokolwiek znanego producenta lub możliwość zakupu za 125zł. Gwarancja oczywiście pełna, od dzisiaj w X-Komie. Ram wyjęty z pudełka, włożony w płytę, wyjęty i włożony do pudełka. Dokument zakupu oczywiście posiadam.
  • 9
@lasic01: pamięci 1600 często chodzą na 1333.... spróbuj w BIOS wymusić takie taktowanie (nie auto, tylko konkretna wartość). Pobaw się trochę opóźnieniami... Ostatnio uruchomiłem tak kości u jednego klienta, przestawiając co się da
@kavec: głupia sprawa, ale nie pytałem? zadzwonię do nich jutro, ale wątpię. pamięć otwarta, z tytułu zakupu w sklepie żadne prawa nie przysługują.. mój błąd, że nie sprawdziłem wcześniej.
@lasic01: Pamięci mają gwarancję wieczystą. Jeżeli nie będą chcieli wymienić, to za cenę rynkową pewnie sprzedasz na allegro. Ja niedawno sprzedałem swoje stare pamięci 10 pln drożej niż je kupiłem 5 lat temu.

Napisz jutro jak Ci poszło.

Możesz też spróbować zapytać na facebooku, czy jednak mogą Ci wymienić. Tam mogą mieć większe możliwości niż Heniek z salonu.