Wpis z mikrobloga

Hej od aktualizacji do iOS 16 nie mam powiadomień o przychodzących przelewach w apce. Albo to wina iosa albo zbiegło się to w czasie i innie tez maja taki problem. Powiadomienia za płatność wyskakują normalnie ale przykładowo nie mam informacji o przychodzącym bliku. Podobnie blik nie działa mi z apka Jakdojade i musze ręcznie podawać kod. Ktoś coś podobnie?
#mbank #blik #iphone #apple
  • 12
@agsbajahs: a sprawdzałeś w ustawieniach aplikacji banku? Mbank ma sporo opcji do włączenia/wyłączenia i można dosyć mocno spersonalizować sobie powiadomienia.
@agsbajahs: mBank to psuje powiadomienia raz za razem. Raz przychodzi normalne powiadomienie gdzie i ile zapłacone kartą, a kilka minut później „nowa operacja kartą, sprawdź szczegóły” czy jakoś tak (°°
@agsbajahs: a to nie, źle opisałem. Z jednej transakcji dostaję normalne powiadomienie, a kilka minut potem z innego sklepu już enigmatyczne. Tak samo z przelewami, raz normalnie od kogo i ile, kilka dni później od tej samej osoby już tylko „nowa operacja”. mBank ma jakąś maszynę losującą
@agsbajahs: Ja też nie dostaje, po co dostawać powiadomienia o płatnościah które ja wykonuje. Ale od pewnego czasu chyba nową funckjonalność włączyli bo moja żona dostaje powiadomienie o wszystkich moich operacjach na koncie wspolnym:P
@agsbajahs: mam to samo

@Nie_znany: nie mbank psuje, tylko srajpfoni to już guwno. Na androidzie działało. Dam rękę, że za 2-3lata to ludzie będą bekę cisnąć z tego jaki ten aplofon jest #!$%@?, bo regres następuje pełną gębą, podczas gdy android staje się coraz lepszy, zdążył dogonić, prześcignąć iosa, a iosa teraz robi kroki do tyłu.
@Nie_znany: No co ok, niech zgadnę, wierny bezkrytyczny fan tima kuka i ejpla? Bo wygląda jakbyś nie miał do czynienia z niczym innym. Używam równolegle służbowo Samsunga Galaxy A23 xD i prywatnie srajpfoni 14 pro max. I mimo, że srajfon ma pewne elementy, które wyraźnie odróżniają i odlatują temu mega niskiej jakości budżetowemu Szajsungowi, to programowo więcej gówna jest w IOS 16 niż tym szajsungu. Nie wspominając, że używam go głównie
@Nie_znany: Jakoś dziwne, bo na służbowym wszystko działa normalnie. Równolegle dostaje powiadomienia, bo specjalnie zalogowałem się na dwóch telefonach. Wszystkie płatności srajfon mi potwierdza, a niektóre podwójnie. Natomiast przelewy przychodzące nie zawsze. Od wczoraj nie dostałem info o 3 przelewach i 1 bliku na telefon. Na andku wszystko doszło.
Pomijam już jakie cyrki dziś miałem w trakcie odtwarzania muzyki i filmów.