Wpis z mikrobloga

Po tym jak Sony zaczęło wypuszczać swoje konsolowe AAA na PC oraz przetestowaniu gamepassa, stwierdziłem że dokupowanie konsoli w przypadki posiadania laptopa ze średniej półki ( RTX 20x0 + i5 9th ) lub podobnej stajonarki w pokoju z TV jest totalnie bez sensu.
#gry #xbox #ps5 #konsole
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@walonek: Herman Hulst ostatnio powiedział, że w przypadku gier singlowych będzie to przynajmniej rok.
Z tego co widzę w przypadku Returnala, gry której nie ma na PS4, będą to ~2 lata.

Gry sieciowe/live service mają wychodzić mniej więcej w tym samym czasie na PS5/PC.
  • Odpowiedz
@Pabick: ile osób ma w salonie miejsce na komputer i pociągnięcie sensownego kabla do tv od komputera żeby to jeszcze jakoś wyglądało?

Jak się ma 16 lat, swój pokój to zgadzam się, ze się niczym nie różni.

Jak się jest dorosłym to się chce mieć ladny salon a nie r--------l z kablami przez pół pokoju, albo stanowisko komputerowe obok tv to sory ale to nie jest opcja
  • Odpowiedz
@Pabick: myśle ze to kwestia wieku, przetoka w ścianie żeby schować kable kosztuje około 1400 złotych z malowaniem i innymi rzeczami + włączenie codziennie komputera + wyskakujące powiadomieni z windowsa, co jakiś czas jaka aktualizacja czegos typu steam czy sterowniki. Słaby biznes( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak, konsola jakakolwiek w szafkę pod tv, aktualizacje w tle, odpalasz grasz.

@Aster1981: Jeżeli ktoś gra w gry PC to ma stanowisko w odpowiednim miejscu a oprócz tego
  • Odpowiedz
@Aster1981: @Anton044: Ja wcześniej miałem stanowisko komputerowe obok TV i nie było problemu, teraz mam po drugiej stornie salonu, ale wystarczyło odpowiednio długi kabel ładnie przeciągnięty pod ścianą w listewkach dekoracyjnych do TV i można sobie dalej grać na kanapie jak jest ochota ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pabick: w teorii tak, w praktyce nie widziałem żeby ktoś miał to ładnie zrobione, szczególnie jak jest to ktoś komu szkoda wydać na konsole bo ładnie = wydane pieniądze

Przeważnie upierają się osoby które maja w------e jaja na wystający kabel
  • Odpowiedz
@Anton044: pewnie, ale dodatkowo konsola to i dodatkowe koszty. Jak dla kogos byl to tylko dodatek to wlasnie moze odpuscic dzieki takim uslugom. Szczegolnie ze nawet srednio-mocne PCty teraz sa drogie.

A na duzym tv fajnie sie gra tez w PCtowe gry. Miejsce osobne na PC i monitor czasami jest, a czasami nie, np przy wynajmnie wspolnie malego mieszkania.

Nigdzie nie pisalem ze to "ladnie wyglada", to raczej jak ktos
  • Odpowiedz
@Aster1981: No i tutaj wracam do mojej pierwotnej wypowiedzi

Jak się jest dorosłym to się chce mieć ladny salon a nie r--------l z kablami przez pół pokoju, albo stanowisko komputerowe obok tv to sory ale to nie jest opcja
  • Odpowiedz
@Anton044: Co ma do tego doroslosc? Poza tym jak masz bezprzewodowa klawiature i sluchawki to PCta mozna miec blisko TV i kable tylko pod sciana a nie przez srodek podlogi.

A w raze czego samo przeniesienie i przepieco kompa to moze z 2-3 minuty.
  • Odpowiedz
@Aster1981: co ma dorosłość do kabla przez srodek pokoju?( ͡° ͜ʖ ͡°) Serio pytasz?

A w raze czego samo przeniesienie i przepieco kompa to moze z 2-3 minuty.

O to dobitnie pokazuje ze granie na PC to nie to samo ci na konsoli, a o tym rozmawiamy
  • Odpowiedz