Aktywne Wpisy

wykop +72
Wykopowicze (ツ)
1. Dzisiejszy wpis zaczniemy od pożegnania czerwonej kropki powiadomieniach. I tak nie przypadła Wam do gustu. Jej miejsce - zgodnie z Waszymi prośbami - zastąpią cyfry i liczby. Teraz już zawsze będziecie wiedzieć ile dokładnie powiadomień otrzymaliście.
2. W tagach - jeśli obserwujecie tag - pojawił się dobrze znany Wam dzwoneczek, który pozwoli wyłączyć powiadomienia z konkretnego tagu. Teraz możecie obserwować tagi bez konieczności otrzymywania z niego powiadomień.
3. W
1. Dzisiejszy wpis zaczniemy od pożegnania czerwonej kropki powiadomieniach. I tak nie przypadła Wam do gustu. Jej miejsce - zgodnie z Waszymi prośbami - zastąpią cyfry i liczby. Teraz już zawsze będziecie wiedzieć ile dokładnie powiadomień otrzymaliście.
2. W tagach - jeśli obserwujecie tag - pojawił się dobrze znany Wam dzwoneczek, który pozwoli wyłączyć powiadomienia z konkretnego tagu. Teraz możecie obserwować tagi bez konieczności otrzymywania z niego powiadomień.
3. W

Dejw983 +5
#tinder Czy z taka morda mam szanse na poznanie kogos na badoo albo Tinder kiedyś korzystałem to cos tam sie działo a mam konto na obu portalach rano założyłem i po 2 lajki tylko mam na obu kontach co jest zgrane ?

Każdy wie, że wojnę wygrywa się pieniędzmi. Za pieniądze można mieć dobry sprzęt, dobrych żołnierzy i świetnie wyszkolonych najemników.
Jeśli ktoś myśli, że dodanie mięsa armatniego zwiększa jakkolwiek szansę w wojnie to się myli. Wystarczy popatrzeć na wojnę ukraińsko-rosyjską. Przecież tam się wygrywa artylerią, wywiadem, dronami, a nie ludzkim mięsem. Wojna to nie CS:GO
Polska jeśli chce się skutecznie bronić to zamiast marnować pieniądze na pseudo-szkolenia to
@damienbudzik: A skąd masz takie info? Bo o ile wiem, to w dużej mierze Ukraina odnosi sukcesy właśnie dzięki zmobilizowanej pod groźbą więzienia ludności cywilnej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak lecą rakiety to nawet 100k chłopa nie da rady.
Ogólnie jak się patrzy na zniszczenia i zgony to większość robi artylerią, wcześniej czołgi itd. To nie te czasy, że się z kałachem leci i zabija.
@damienbudzik: Nie, ale z kałachem idzie się np. okupować tereny lub je odbijać, czyli jedne z najbardziej podstawowych działań wojskowych. Masz jakieś źródło co do tego pierwszego zdania? Bo jak na razie większość speców od wojska (prawdziwych) mówi coś totalnei przeciwnego, że właśnie zmobilizowana ludność cywilna znacznie podniosła obronność kraju. Wiadomo kij z tym że to łamanie praw człowieka, ale