Aktywne Wpisy
dlaczego_michau +728
Jestem w Hiszpanii w Walencji na najbardziej turystycznym w tej okolicy nadmorskim bulwarze La Patacona.
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
pearl_jamik +149
Przeciez jakby kobieta 50 kg wagi mniej miesni niz mezczyzn miala targac 35 kg plecak XD to by nawet nie wstala i nie przeszla z tym pare metrow no.
No kurde ludzie xd w kazdym kraju istnieje potrzeba posiadania armii. Przeciez nie musicie isc do tego wojska ani na zadne cwiczenia obowiazkowe, wystarczy zrzec sie obywatelstwa i zamieszkac w dzungli xD
Ja rozumiem ze kazdy liczy ze akurat sie jemu upiecze i nie bedzie musial walczyc i sobie przezyje zycie w spokoju, no ale taka jest cena mieszkania w kraju, ze ktos tego kraju bronic bedzie musial w razie potrzeby (ja wiem ze wojsko zawodowe, ale problem przeciez na tym ze za malo jest zolnierzy dobrowolnych w razie jakiegos konfliktu)
Nie rozumiem wgl was w wiekszosci ktorzy z taka pasja pluja na politykow i wladze, i na praktycznie caly ten narod a nie zrzekniecie sie tego obywatelstwa.
Przeciez skoro wiecie jak panstwo powinno byc dobre i wygladac i wszystko to wezcie sie w kupe jakas zgromadzcie, i zalozcie wlasne panstwo w jakiejs dzungli zyjac sobie zgodnie z natura uprawiajac ziemie i inne takie XDD no jjapierdziele p0lak ma bol dupy o to ze kraju trzeba bronic przed zagrozeniem xd
Banda egoistow ktora mysli na zasadzie - idz ty umrzyj ja se przezyje hehe, kazdy chcialby przezyc. Ale takie kombinatorstwo i w dodatku plucie na ludzi ktorzy rzeczywiscie moga nieprzezyc broniac tego kraju w ktorym bedziesz pozniej sobie spokojnie zyl do starosci, zero poszanowania dla poswiecenia xD A wam w glowie tylko to ze chcecie kobiete z 40 kg plecakiem wysylac na front, przeciez ona tego nawet nie uniesie czlowieku XD miejcie troche empatii XD
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Komentarz usunięty przez moderatora
Wymagasz poświęcenia od mężczyzn w społeczeństwie, a od kobiet już nic? Zatem jesteś żałosnym spermiarzem, który jest gotowy zdychać za socjal dla emerytów i wcześniejsze emerytury obcych bab.
@Pavulenko: Tylko to nie jest takie łatwe, gdyby można było ot tak zrzec sę obywatelstwa, dawno bym to już zrobił.
@Pavulenko: Przypominam, że Polska była 123 lata pod zaborami, licząc komunizm i okupacje podczas 2 wś jeszcze więcej. I lekarze tamtym ludziom byli jak najbardziej potrzebni, tak samo jak wcześniej i później.
@Pavulenko: ale póki co nikt nie podbija kraju, a ludzie umierają na różne choroby, a nie z powodu wojny, więc...?