Wpis z mikrobloga

Czytam ostatnio ten tag i jedyny argument za tym zeby zniesc obowiazkowe cwiczenia jest to ze kobieta nie musi tego robic xd Xd
Przeciez jakby kobieta 50 kg wagi mniej miesni niz mezczyzn miala targac 35 kg plecak XD to by nawet nie wstala i nie przeszla z tym pare metrow no.
No kurde ludzie xd w kazdym kraju istnieje potrzeba posiadania armii. Przeciez nie musicie isc do tego wojska ani na zadne cwiczenia obowiazkowe, wystarczy zrzec sie obywatelstwa i zamieszkac w dzungli xD
Ja rozumiem ze kazdy liczy ze akurat sie jemu upiecze i nie bedzie musial walczyc i sobie przezyje zycie w spokoju, no ale taka jest cena mieszkania w kraju, ze ktos tego kraju bronic bedzie musial w razie potrzeby (ja wiem ze wojsko zawodowe, ale problem przeciez na tym ze za malo jest zolnierzy dobrowolnych w razie jakiegos konfliktu)
Nie rozumiem wgl was w wiekszosci ktorzy z taka pasja pluja na politykow i wladze, i na praktycznie caly ten narod a nie zrzekniecie sie tego obywatelstwa.
Przeciez skoro wiecie jak panstwo powinno byc dobre i wygladac i wszystko to wezcie sie w kupe jakas zgromadzcie, i zalozcie wlasne panstwo w jakiejs dzungli zyjac sobie zgodnie z natura uprawiajac ziemie i inne takie XDD no jjapierdziele p0lak ma bol dupy o to ze kraju trzeba bronic przed zagrozeniem xd
Banda egoistow ktora mysli na zasadzie - idz ty umrzyj ja se przezyje hehe, kazdy chcialby przezyc. Ale takie kombinatorstwo i w dodatku plucie na ludzi ktorzy rzeczywiscie moga nieprzezyc broniac tego kraju w ktorym bedziesz pozniej sobie spokojnie zyl do starosci, zero poszanowania dla poswiecenia xD A wam w glowie tylko to ze chcecie kobiete z 40 kg plecakiem wysylac na front, przeciez ona tego nawet nie uniesie czlowieku XD miejcie troche empatii XD
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
  • 108
  • Odpowiedz
@Pavulenko: Czyli według Ciebie młodzi faceci mają iść w kamasze w zamian za wyższy wiek emerytalny i walczyć dodatkowe emerytury? xD

Wymagasz poświęcenia od mężczyzn w społeczeństwie, a od kobiet już nic? Zatem jesteś żałosnym spermiarzem, który jest gotowy zdychać za socjal dla emerytów i wcześniejsze emerytury obcych bab.
  • Odpowiedz
@Pavulenko: To jest jedyny argument? A chociażby argumenty co do obawy przed strata pracy, płynności finansowej, obawy siedzenia ze smierdzacymi sebami którzy nie myją zębów w jednym pokoju? Czy po prostu uznałeś ze to jedyny argument co jest nieprawda pajacu?
  • Odpowiedz
ten lekarz w kraju na wiele sie nie zda jak kraj zostanie podbity

@Pavulenko: Przypominam, że Polska była 123 lata pod zaborami, licząc komunizm i okupacje podczas 2 wś jeszcze więcej. I lekarze tamtym ludziom byli jak najbardziej potrzebni, tak samo jak wcześniej i później.
  • Odpowiedz
@czemu_dlaczego: przecież nie mówię że 38 mln ludzi ma iść na front xdddd, mówię tylko o tym że słuszność poboru czy zwiększenia armii jest oczywista i wynika z logiki, a nie z jakiś wymyślonych powodów masońskich planów o tym że rząd chce zniszczyć Polskę xD. Chcą mieć 200 czy 300 tys ludzi gotowych, gdyby miało się przyjść bronić. I tyle, to jest mniej niż 1 procent ludzi w kraju. I
  • Odpowiedz