Aktywne Wpisy
Tadeo123 +148
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem kobietą, mam 24 lata, mieszkam w Warszawie i znalezienie dzisiaj mężczyzny do związku graniczy z cudem. Wykopowe trolle spod znaku blackpilla trollują, jak to ciężko jest mężczyznom na rynku matrymonialnym, ale faceci żyjący w dużych miastach są w znacznie lepszym położeniu niż kobiety. Was jest po prostu mniej w dużych miastach, dzięki czemu macie większy wybór, a nas jest więcej niż was, przez co brakuje dla nas facetów.
Jestem kobietą, mam 24 lata, mieszkam w Warszawie i znalezienie dzisiaj mężczyzny do związku graniczy z cudem. Wykopowe trolle spod znaku blackpilla trollują, jak to ciężko jest mężczyznom na rynku matrymonialnym, ale faceci żyjący w dużych miastach są w znacznie lepszym położeniu niż kobiety. Was jest po prostu mniej w dużych miastach, dzięki czemu macie większy wybór, a nas jest więcej niż was, przez co brakuje dla nas facetów.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Żałuję, że tak późno (bo przez średnią lokalizację jakoś zawsze ją pomijałem) bo jest to dla mnie jedno z najciekawszych odkryć kulinarnych tego roku we Wrocławiu.
Nie znam się na kuchni uzbeckiej, ale dzięki spojrzeniu na menu na ich stronie upewniłem się, że powinny być to smaki bliskie Gruzji.
Wszystkie dania bardzo smaczne, aromatyczne, ostre, wyraziste. Wnętrze przyjemne z wieloma uzbeckimi motywami, obsługa pomocna.
Niektóre dania, które spróbowałem:
- lagman, fajny makaron, choć bardziej przypominał domowy makaron z sosem niż to co można przeczytać o tym daniu w google
- Lula Kebab, no to w końcu mogę powiedzieć, że we Wrocławiu jest dobry kebab ( ͡° ͜ʖ ͡°) Danie dosyć ostre, mięsa pełno i dodatki takie jak np. marchewka bardzo fajne
Z innych rzeczy jakie próbowałem to: chinkali (trochę inne niż te z Chinkalni lub od Pana Gruzina), zupa uzbecka (sporo porcja i dużo składników),
#jedzenie71
I fajną mieli herbatę zimową - niby standard, cynamon, imbir i pomarańcz, ale dodawali do niej na talerzyku dwa syropy w kieliszkach, które można było sobie do niej dodać.
A czy drogo? Ceny ok, po za tym gdzie teraz jest tanio
https://samarqand.pl/kuchnia-uzbecka/dania-glowne/
btw ten Lula za 55 zl. Niby troche drogo za "kebab" ale chyba porcja wydaje sie byc solidna? Da rade zjesc te lule i jakas przystawke wcisnac czy raczej zatka po brzegi? Jak z deserami?
No ten lula to porządna porcja z grubym mięsem na całej długości. Przystawkę jeszcze wciśniesz lub coś innego jak będziesz z drugą osobą. Desery to chyba jedyne co mogliby poprawić bo dziś mieli tiramisu, miodownik i coś jeszcze. Całkiem smaczne, ale liczyłem na coś więcej