Chciałbym kupić zegarek, który wygląda jak Rolex Day-Date z srebro złotym jubilee. Jest coś ciekawego na rynku? Nie chcę chińczyka, mogą być używki, mechanizm automatyczny albo z ręcznym naciągiem. Budżet do 1k, ale im taniej tym lepiej. #zegarki
@UnderThePressure: Wklejony przez Ciebie Orient president i Bulova Super Seville będą najbliżej od uznanych marek, ale nie ma szans kupić ich do tysiaka. Jeżeli nie chcesz chińczyka z AliExpress będzie ciężko.
@UnderThePressure: Przykro mi kolego, ale ja się nie podejmę grzebania w bagnie jakim jest AliExpress. Pagani design i San Martin to podobno najsensowniejsze marki z ryżu, ale osobiście ja bym nie chciał. Można znaleźć stare Seiko 5 w bikolorze, albo Orienta 3 star, ale często sprzedawcy chcą absurdalne pieniądze za taki zegarek właśnie dlatego, że przypomina "prezydenckiego" Rolexa.
@UnderThePressure: Mógłby mi ktoś powiedzieć jaki to jest konkretnie model orienta? Wyszukając po orient day date president to ciężko znaleźć jakieś konkretne oferty
Tu masz ofertę, z której jest ta fotka, pod nią masz kilka podobnych. Model jest w tytule. Wg mnie cena jest zdecydowanie za wysoka, płacisz za wygląd, czyli podobieństwo do Rolexa. Podobnie jest z Bulovą, która jest zegarkiem o półkę lepszym, ale z równie przeszacowaną wartością. Według mnie. Kolega @Kukiee miał taką bodajże, chyba że mnie pamięć zawodzi, może się wypowie w temacie.
@Amenotejiikara: zapewne tak, chyba nawet jest napisane na dole. Serio chciałbyś tyle wydać za ten zegarek? W sensie, jest świetny,l i sam bym kupił, ale za połowę ceny albo i mniej.
Tak pod rozwagę. Za podobną kasę można kupić nowego Orient Stara, który jest o niebo lepszym zegarkiem, z polskiej dystrybucji, bez kombinacji. Ten model też już jest rzadkością, standard date nie jest produkowany już od paru lat, wszystkie nowe OSy mają rezerwę chodu na tarczy. Dobra, nie wygląda jak Rolex, ale trochę blingu/złotka jest, klasyczny, elegancki wygląd, szafir, mechanizm o klasę lepszy, solidna bransoleta, a nie zwijane blaszki itd.
@UnderThePressure: Citizen eagle 7. Może i day date nie ma ale jeśli byś się zdecydowal to mogę Ci dać namiar kto ma zajawkę w tym modelu i często zdobywa różne zegarki,. ostatnio nawet z całą dokumentacja trafił.
@CptSpaulding: Wiesz ja w sumie nie porównuję go do roliego bo dopiero dowiedziałem się że to jakiś odpowiednik. Najzwyczajniej zegarek mi się spodobał, chociaż ten orient star też piękny. Szkoda ze brakuje na nim tego dnia tygodnia na górze.
@CptSpaulding: Tak swoją drogą co konkretnie jest lepszego w tym modelu? Bo nie znam się jeszcze aż tak i o Oriencie Star wiem tyle że to chyba wersja premium Orienta i tyle
@CptSpaulding: to ja mam takiego staruszka. Ząb czasu na nim widać, ale w końcu ma 50 lat. Bulova Super Seville. Bardzo lubię. No ale 2,5 klocka za tamtego orienta to rzeczywiście dużo trochę.
@Kukiee: to już średnio w takim razie cenowo wygląda. Ciekawe że cło i VAT jest nawet na używane rzeczy. Zastanowię się chyba nad tym orient starem od kolegi @CptSpaulding:
#zegarki
Tu masz ofertę, z której jest ta fotka, pod nią masz kilka podobnych. Model jest w tytule. Wg mnie cena jest zdecydowanie za wysoka, płacisz za wygląd, czyli podobieństwo do Rolexa. Podobnie jest z Bulovą, która jest zegarkiem o półkę lepszym, ale z równie przeszacowaną wartością. Według mnie. Kolega @Kukiee miał taką bodajże, chyba że mnie pamięć zawodzi, może się wypowie w temacie.
Tak pod rozwagę. Za podobną kasę można kupić nowego Orient Stara, który jest o niebo lepszym zegarkiem, z polskiej dystrybucji, bez kombinacji. Ten model też już jest rzadkością, standard date nie jest produkowany już od paru lat, wszystkie nowe OSy mają rezerwę chodu na tarczy. Dobra, nie wygląda jak Rolex, ale trochę blingu/złotka jest, klasyczny, elegancki wygląd, szafir, mechanizm o klasę lepszy, solidna bransoleta, a nie zwijane blaszki itd.