Wpis z mikrobloga

#obowiazkowecwiczeniawojskowe

Ciekawe co z mężczyznami urodzonymi po 1992r, którzy nie odbyli nawet kwalifikacji wojskowej, ponieważ w 2010 r. zniesiono obowiązek odbywania zasadniczej służby wojskowej -> czy oni dostaną w wezwanie na Obowiązkowe Ćwiczenia Wojskowe w 2023r. ? (Nie chodzi o mnie)
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Tukoruzi kwalifikacje wojskowe przecież w dalszym ciągu się odbywają, pomimo zawieszenia ZSW. Dalej każdym rocznikom przydzielane są kategorie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Tukoruzi: ja jestem 88 i zlewałem wezwania na komisję oni tam burdel maja. Teraz jak ktoś dostanie wezwanie na ćwiczenia też wystarczy zlać nie wierze że policja będzie brać ludzi z domów xD ale wykop ma temat do grzania
  • Odpowiedz
ciekawe jest raczej co z tymi, którzy będą przechodzić kwalifikację w 2023, bo jest takie założenie, że mają wydawać książeczki wojskowe tylko chętnym.

@EmcePomidor2: w sumie konsekwencje prawne są w razie ODMOWY tych ćwiczeń, a jak zignorujesz to NIE ODMÓWISZ więc zgodnie z prawem konsekwencji nie będzie (chyba). Po prostu buzia na kłódkę i 'ja nic nie wiedziałem'....chociaż 'ja nic nie wiedziałem' to już nie jest buzia na kłódkę więc
  • Odpowiedz
ja jestem 88 i zlewałem wezwania na komisję oni tam burdel maja. Teraz jak ktoś dostanie wezwanie na ćwiczenia też wystarczy zlać nie wierze że policja będzie brać ludzi z domów xD ale wykop ma temat do grzania

@EmcePomidor2: nie wiem jak jest teraz, ale w 2007-2008 wezwania z WKU Wrocław 3 przysyłali mi zwykłym listem, więc olanie nie było problemem. Teraz mają polecone.
  • Odpowiedz
  • 0
@renkaboga: poleconych nie odbieram od nich, polecam. Znajomy ma jakieś terenowe auto i też ich zlał a coś chcieli od niego związanego z autem i zlał

Oni tam w WKU mają wysrane jak w urzędach. Oni pewnie mają teraz sraczkę tam tak samo jak sanepid podczas covida.

Jak ktoś dostanie wezwanie to polecam srać na nie. Stawiam że 3 na 10 osób się stawi na nie.
  • Odpowiedz
Ciekawe co z mężczyznami urodzonymi po 1992r, którzy nie odbyli nawet kwalifikacji wojskowej,

@Tukoruzi: kwalifikacja cały czas była

poleconych nie odbieram od nich, polecam. Znajomy ma jakieś terenowe auto i też ich zlał a coś chcieli od niego związanego z autem i zlał

@EmcePomidor2: Ale wiesz że polecony nieodebrany jest traktowany jak doręczony, prawda?
  • Odpowiedz
  • 0
@Filipterka25: No nie bo naprawdę w WKU mają #!$%@?. Żadna żandarmeria albo policja nie wyciąga nikogo z chaty na komisję

Oni tam piją kawkę w WKU i tysiące ludzi im się nie stawia na komisję. My mamy kraj z kartonu, jakby było inaczej to bym się stawił
  • Odpowiedz
@Filipterka25: z listem poleconym wyslanym przez WKU, którego adresat nie odebrał i traktowaniem go jako odebrany po dwukrotnym awizowaniu nie do konca tak jest (w przypadku WKU)( ͡° ͜ʖ ͡°).
Wyobraź sobie, ze znam osoby z czasów obowiązkowej zetki, ktore nigdy w wojsku nie byly (ʘʘ), majac zaszczytna kategorię A (ʘʘ), choć podlegały obowiązkowi służby wojskowej na podstawie
  • Odpowiedz
z listem poleconym wyslanym przez WKU, którego adresat nie odebrał i traktowaniem go jako odebrany po dwukrotnym awizowaniu nie do konca tak jest (w przypadku WKU)( ͡° ͜ʖ ͡°).

@FeeE: Masz na to przepis czy takie tam bajeczki wiejskie?

Wyobraź sobie, ze znam osoby z czasów obowiązkowej zetki, ktore nigdy w wojsku nie byly (ʘʘ), majac zaszczytna kategorię A (ʘʘ),
  • Odpowiedz
@Filipterka25: wierz sobie w co chcesz. W czasie obowiązkowej sluzby wojskowej majac kategorie A i wykształcenie podstawowe/zawodowe/średnie kamasze miales OBOWIĄZKOWE.

Osoby kumate wiedza o co chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
W czasie obowiązkowej sluzby wojskowej majac kategorie A i wykształcenie podstawowe/zawodowe/średnie kamasze miales OBOWIĄZKOWE.

@FeeE: Nie, nie miałeś. Kontyngent był zawsze mniejszy niż liczba zdolnych do służby.
  • Odpowiedz