Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +205
Izuniu (@izadamczyk #izadamczyk #izaadamczyk Iza Adamczyk) to jeszcze raz ale powoli:
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Soothsayer +540
2 lata później klimy nadal nie ma, a nikt nie przyszedł ehhh sad
Hejka
Czy jest ktoś kto chciałby mi pomóc w zadaniu na studia, bo mam problemy z napisaniem go?
Musze dokładnie opisać algorytmy sortowania, tzn ile jest iteracji, porównań i zamian w każdym przypadku tj. pesymistyczny średni i optymistyczny a kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.
a) To jest w necie. Serio.
b) Polecam zacząć od ustalenia jaki to ma być algorytm sortowania, bo różne są. Może wtedy łatwiej pójdzie googlowanie.
Na studiach wymagają tego, a chyba nigdzie nie tłumaczą jak to liczyć.
Bo nie ma jednej dobrej metody. Wyznaczanie złożoności może być dowolnie trudne. Może być dużo trudniejsze od wymyślenia samego algorytmu i udowodnienia jego poprawności. Są pewne standardowe sposoby, których czasem się używa ale na przykład wymagają więcej matematyki niż przeciętny student drugiego roku informatyki zna.
Na żadnej stronie, ani w żadnej książce tego nie widziałem.
Jedynie już gotowe wyliczone.