Wpis z mikrobloga

W końcu kupiłem sobie golarkę elektryczną Brauna ( ͡° ͜ʖ ͡°) Miałem kiedyś jakiegoś taniego Philipsa i na początku gębę szarpał strasznie. Na razie wybrałem jeden z niższych modeli tj. Series 1 150. Mirki - jak często wymieniacie folię i ewentualnie blok ostrzy?

#niebieskiepaski #braun #golenie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@payner: podobno tak. Ktoś kiedyś mnie straszył, że Braun jest taki drogi w eksploatacji, ale z tego co ostatnio poszperałem to jednak nie. Na pewno wychodzi taniej i wygodniej niż dobrej jakości tradycyjne maszynki, pianki i kremy po goleniu...

@ntskj: można wymienić blok ostrzy i folię. Zadowolony jesteś z tego modelu?

PS

Folia z ostrzami kosztuje w zasadzie połowę golarki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@maniek5099: jeżeli zapomnisz się przez parę tygodni golić i chcesz się szybko pozbyć dużego zarostu to jest ok, z takim parodniowym jest więcej zabawy / mam wrażenie że słabiej sobie radzi, ale to może kwestia tego że w ogóle o tą maszynkę nie dbałem
  • Odpowiedz
@ntskj: ja chciałbym jej używać do codziennego golenia. Przez parę tygodni to ja mam takie chaszcze na twarzy, że muszę i tak dodatkowo skracać przed właściwym goleniem.
  • Odpowiedz
@kiszczak: tyle tylko, że kupiłem ją za równowartość około 80zł, także nie był to jakiś mega wydatek. Kiedyś kupię sobie lepszą, ale po prostu jestem za leniwy na tradycyjne maszynki na dłuższą metę ;)
  • Odpowiedz