Wpis z mikrobloga

Ostatnio miałem pogadankę z paroma osobami na temat tych zasranych ćwiczeń i jak to bywa zdania ekspertów są podzielone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kolega nr. 1 - uparcie twierdzi że to wszystko fejk dziennikarski, a jakiś tam pułkownik czy inny trep w Polsacie mówił że nikogo nie biorą bez wcześniejszego pobytu w wojsku. Jak mu tłumacze że dopiero teraz po nakręcaniu afery przez wykopków i później media, władza się zesrała i próbuje to jakoś odkręcać, to zaczął mnie wyzywać od szurów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kolega 2 i 3 - twierdzą zgodnie że to #!$%@?ły pomysł i nie mają zamiaru brać w tym udziału.
Kuzyn - mental wąsatego wujka Zdziśka. Już w pierwszym zdaniu nawiązał do bycia cipą co boi się szczelać do czołgu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałem mu dać szansę i kontynuowałem wymianę poglądów, to zaczął mnie atakować za brak patriotyzmu. Wyjaśniałem mu że jestem o wiele większym patriotą od niego. Bo nie dość że płacę dużo większe kwoty w podatkach, to jeszcze nie korzystam z usług publicznej służby zdrowia, nie jestem beneficjentem programów socjalnych w przeciwieństwie do niego i nawet publicznej szkoły wyższej nie skończyłem, tylko wiedzę zdobywałem sam płacąc z własnej kieszeni za materiały do nauki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie przekonałem go co prawda, ale za to był bliski od #!$%@? mi buły w imieniu Polski Podziemnej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #patologiazewsi #patologiazmiasta
  • 3