Wpis z mikrobloga

ruscy to debile czy ja tu czegos nie rozumiem? Caly czas wala w cele cywilne, rozwalaja miasta, ktore chca docelowo przejac. Wydaja mase kasy na armie, uzupelnianie strat itp. Mobilizacja obniza morale w panstwie, generuje koszta a o jakichs wielkich sukcesach dalej sie nie slyszy. Moje pytanie to po c--j im to wszystko? Nawet jak za 5 lat przejma te gruzy to i tak beda musieli wpompowac mase kasy zeby to odbudowac. Tylko mi sie wydaje ze lepiej bylo juz trzymac ten D----s, Lugansk (dwa bardzo rozwiniete przemyslowo regiony) i Krym (wiadomo, tez oplacalna miejscowka) i sobie je powoli doic niz teraz w--------c mase kasy na zabawe w wojne i jeszcze dostawac w dupe? Co ruski ma w glowie? #rosja #ukraina #wojna
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HIMARS: no teraz to tak wygląda, ale jak wchodzili do wojny to zakładali coś zupełnie innego, a teraz muszą lepić z tego co mają, bo wycofanie się będzie propagandową porażką. Sami sobie bat na swoją dupę ukręcili przez własną propagandę, która teraz oczekuje sukcesów bez względu na koszt.

Plan ogólnie był ambitny. Przejąć połowe Ukrainy, drugą połowę zrobić swoją marionetką i ustawić wojska przy granicy z NATO tym samym naciskając
  • Odpowiedz