Aktywne Wpisy
daeun +243
W tym wpisie wrzucamy wszystkie kobiece RED FLAGI dyskwalifikujące je jako potencjalne partnerki, matki czy małżonki. Ja zaczynam
1. Tatuaże - widzisz taki brudnopis i od razu wiesz że trafił ci sie egzemplarz z defektem, nieprzepracowanymi traumami wymagającymi dlugotrwalej terapii, której w poczatkowym okresie dziecinstwa zabrakło silnych wzorców i autorytetów
#tatuaze #bekazpodludzi #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #glupiewykopowezabawy #tatuazboners
1. Tatuaże - widzisz taki brudnopis i od razu wiesz że trafił ci sie egzemplarz z defektem, nieprzepracowanymi traumami wymagającymi dlugotrwalej terapii, której w poczatkowym okresie dziecinstwa zabrakło silnych wzorców i autorytetów
#tatuaze #bekazpodludzi #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #glupiewykopowezabawy #tatuazboners
restofme +1101
Napisałem ten komentarz pod znaleziskiem 44-latek spędził niemal dobę na SOR-ze. Był po udarze i trafił na laryngologię.
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
- Większość z Was nie stać na własne mieszkanie
- Nie możecie legalnie posiadać broni
- Nie możecie bronić się przed atakiem we własnym domu. To znaczy możecie, ale jest szansa że prokurator Was dociśnie jeżeli zrobicie to za mocno.
Ćwiczenia wojskowe to nie wczasy wbrew temu co teraz będą pisali dziennikarze po 2 dniach obozu wojskowego z kiełbaskami etc.
Wojsko ma zawodowych żołnierzy, w których wpompowano spore pieniądze. To czego wojsko nie ma to piechoty - mięsa armatniego. To jest zadanie dla Was - iść do okopu, na pierwszą linię kiedy specjaliści szkoleni latami będą wykonywać swoją PRACĘ.
Ćwiczenia wojskowe mają za zadanie Was zaznajomić z wojskiem i złamać tak byście nie pieprzyli o tym, że macie pracę czy Was paluszek boli ale wykonywali rozkazy.
Nie jesteście bohaterami. To nie gra ani film. Jeżeli myślicie, że pójdziecie i powiecie "Pan Kapitan da mi kałacha i dwa granaty i idę napier** wroga/bronić rodziny" to się mylicie. Wojsko będzie miało w dupie bezpieczeństwo Wasze i Waszych bliskich - liczą się rozkazy. Bombardują Waszą wiochę? Życie - trzeba ewakuować Warszawkę albo bronić mostu do ostatniego człowieka. A kto się do tego nadaje? Tanie mięso armatnie.
Jeżeli idziesz do wojska z własnej woli bo się SAM zapisałeś - pełen szacunek dla Ciebie. Jesteś bohaterem**.
Jeżeli natomiast uważasz, że ktoś kto nie chce być mięsem armatnim w okopie to #!$%@? i staje Ci na myśl o powołaniu do woja takich ludzi razem z Tobą oraz wydaje Ci się, ze załapiesz w ten sposób jakieś punkty - błąd. Co najwyżej będziesz pierwszym w linii bo każdy wie, że mózgu tu za wiele nie ma ale nie będziesz dyskutować. :)
Wojsko to nie call of duty czy filmy z juesej.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
- wystarczy mieć pozwolenie
- jak najbardziej można się bronić we wlasnym domu w tym nawet zabić napastnika
- ćwiczenia są wyłącznie dla chętnych
Wystarczy mieć pozwolenie? A opowiesz może jak łatwo dostać pozwolenie?
Porownujesz dach nad głową do samolotu? Grubo.
Oczywiście, że można zabić napastnika. Ale wygodnie pomijasz konsekwencje.
Innymi słowy - typowa propaganda + wyprany mózg.
Sprawdz w google jak zdobyc pozwolenie. To nie jest trudne.
Nie, prownuje posiadanie własnego mieszkania do posiadania wlasnego samolotu. Nie dachu nad głową bo to nie jest to samo.
Jezeli to obrona wlasna to nie ponosisz żadnych konsekwencji jak w wielu sprawach które juz się zakończyły uniewinnieniem.
Innymi słowy #!$%@? populizmy a pomijasz fakty.
@LordSidious: kurde, to co teraz 200k ludzi w Polsce ma zrobić ze swoją legalnie posiadana bronią?
A #!$%@? dostałem wezwanie na 33 dni szkoleń obowiązkowych zakończone przysięga wojskowa również obowiązkową
A jak wpiszesz w google obowiązkowe ćwiczenia wojskowe to znajdziesz wypowiedzi polityków i artykuły na dużych portalach
A o wycofaniu jest mowa od dwóch dni bo o temacie zrobiło się głośno w mediach
@Ziutek_Grabaz ok, mówisz że to nie dla chętnych. A więc jak dostanę list to nic nie muszę robić tylko zostać w domu? Albo oddzwonić i powiedzieć "odrzucam zaproszenie"? Żadnego biegania po urzędach, komisjach czy przygotowywania dowodów ze nie mogę brać udziału? Jaka jest tu podstawa prawna?
@LordSidious: 100% ludzi spełniających warunki uzyskania pozwolenia na broń.
Część warunków jak brak niepełnosprawności fizycznych jest durna.
Od kiedy np. USA można rozpatrywać jako kraj z jednakowym prawodawstwem?
W stosunku do Arizony, nasze wymagania są nieporównywalnie skomplikowane, w porównaniu do Nowego Jorku mamy bardzo liberalne prawo.
W porwaniu do Oregonu możemy posiadać i nosić
Obejrzyj konferencję DO KOŃCA, posłuchaj co mówi gość z wąsami na temat odmowy bez podawania przyczyn, a potem przeproś i usuń konto
Czyli jak powiedzieć, że się łyka populizmy bez popity nie mówiąc tego wprost. Przy obecnym stanie prawnym w PL broń można posiadać łatwiej niż uprawnienia na prowadzenie pojazdu. Nawet w podobnym koszcie.
Zapytam ponownie:
@Ziutek_Grabaz: Masz lepsze informacje niż to, o czym mówił publicznie płk Mirosław Bryś, szef Centralnego Wojskowego Centrum Rekrutacji