Wpis z mikrobloga

Mirki, co mojemu kompu jest? Od pewnego czasu przegrzewa się nieco przez co strasznie muli - np. str. wykopu otwiera mi się kilka sekund lub "znika" cały ekran się robi biały i dopiero otwiera - wiesza się ewidentnie. Czy może to być początek problemów z procesorem? Jeśli tak to jak temu zaradzić, lub da się sprawdzić "stan" procesora bez rozbierania laptopa - jakby to był stacjonarny to spoko mogę rozkręcać, ale z lapkiem to nie wiem co zrobić.

#komputerchory #komputery #laptop #problem #procesor

Odczyty z cpuid:
calawtrawie - Mirki, co mojemu kompu jest? Od pewnego czasu przegrzewa się nieco prze...

źródło: comment_lXn8RRrK9FPz5ivPGWgutFa7vf7n8zAv.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
@cala_w_trawie: jak mój laptop się grzał to zdjąłem tę dolną klapkę (można ją odkręcić monetą) i przedmuchałem. Cały kurz przez te otwory na tylnej ścianie wyleciał.
  • Odpowiedz
@cala_w_trawie: jeśli ma 5-6 lat i takie temperatury wchodza ,samo czyszczenie może pomóc ale wymiana pasty po takich grzaniach raczej konieczna.Twoje objawy wskazują na to że procek zrzuca znacząco taktowanie ażeby ograniczyć emisję ciepła,sttąd te zamuły .Jeśli wyczyścisz i dalej temperatury będą dochodzić do 88-90 stopni to jest to stanowczo za dużo i historia będzie się powtarzać,Wtedy tylko wymiana pasty
  • Odpowiedz