Aktywne Wpisy
Wezzore-04 +1066
Ale mnie w-----a ta niedziela niehandlowa. Idealnie dla mnie by było, żeby sobie dzisiaj na spokojnie zrobić zakupy na początek tygodnia. To nie k---a, planuj człowieku przed pracą z rana albo po robocie w godzinach szczytu. J---ć ten z-----y zakaz. A jeszcze bardziej j---ć tych, którzy się zaraz zlecą i będą p-------c „wystarczy zrobić w sobotę” c---a w dupę wystarczy włożyć. #niedzielahandlowa #zakupy #j------s
kapazgon +90
Dzień dobry Mirki,
Pijcie ze mną kompot! 🥂
Miłego dzionka wszystkim. (。◕‿‿◕。)
Pijcie ze mną kompot! 🥂
Miłego dzionka wszystkim. (。◕‿‿◕。)
1. Czy rzeczywiście zazwyczaj w styczniu-lutym jest taniej niż na święta?
2. Na reddicie widziałem opinie: "poczekaj na premierę radeonków i rtx4000, nie ma sensu teraz kupować". Z tego co widziałem AMD również wypuści tylko topowe jednostki, a flagowce kosztują jeszcze więcej niż flagowce z poprzedniej generacji więc jak to niby ma wpłynąć na ceny średniej półki poprzedniej generacji?
3. Co sądzicie o kupnie karty graficznej używanej? Chodzi mi oczywiście o konkretnie rynek polski. Tylko od górników?
4. Mam i5-4690k, czy mogę się spodziewać, że niedługo zdechnie? Niestety jestem leniwą k---ą, więc pasta to była nakładana, ale ostatnio na premierę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
5. Czy da radę sprzedać starą budę na olx/allegro? GTX 1060 6gb palit jetstream, i5-4690k, dysk ssd 128gb sandisk, dysk hdd WD Caviar Blue 1TB 3,5" (WD10EZEX), 16 gb ram DDR3 (Kingston 2*4GB 800Hz CL10 single rank, Geil 2*4GB 666Hz CL9 dual rank), płyta główna ASUS B85-Pro gamer. Poszłoby to za 1,5k?
#skladamkomputer #pcmasterrace #komputery
Ogólnie kompletnie nie zależy mi na przyszłowości. Wystarczą mi 2 wolne sockety na ram, żeby ewentualnie za 2 lata może dokupić do 32 GB, jeżeli wystartuję z 16GB. Tak to się liczy co się najbardziej opłaca tu i teraz.
PS. Czemu nie śpisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
i pod tego wariata jakiś ram 16 gb 3200 mhz cl 15 (zwróć uwagę żeby był pod ddr4, bo oba rodzaje ramów wspiera ten cpu) i płyta na sockecie 1700 też z DDR4. Najtańsze ATX z ddr4 i 4 slotami to 620 zł (na promce pewnie koło 550 zł), a pamiętam jak za swoją Z170 dawałem 450 zł i to była już średnia półka. ( ͡° ʖ
@Yolanty: nie ma wspólnego dzielnika między 1440p i 1080p jak tak chcesz to albp fhd + 4k albo 1440p + 720p. Inaczej będzie rozmaz. Matematyki nie oszukasz. Jak chcesz ją ignorować to dlss się kłania (we wspieranych grach, terms and conditions apply)
EDIT: Czy Fortnite po najnowszym update z lumen i
Ogólnie w grach multi zależy mi na tym żeby grafika wyglądała czytelnie. Odpalałeś warzone na najniższych możliwych ze wszystkim wyłączonym, włącznie z AA? Oczy się wręcz męczą xd
@Yolanty: działają równie ciulowo w obu. 4090 ma niecałe 60fps w 4k więc niecałe 120fps w fhd więc 3080 ma niecałe 60fps w fhd a nie na jeszcze wszystkich efektów dodanych. Jedno co to nvidia będziue miała dlss dodane do fortnite a co do fsr to nie wiadomo.