Aktywne Wpisy
PxSQ +16
Hej, jakie książki wywarły na was największy wpływ? Takie, które gdzieś tam otworzyły oczy na pewne kwestie lub bardzo zapadły w pamięć i po ich przeczytaniu nie byliście już tymi samymi osobami?
Nie chodzi mi o takie ulubione, do których wracacie ale takie, które wami wstrząsnęły albo wręcz czujecie się nieswojo na samą myśl, że mielibyście sięgnąć po nie ponownie.
Mi jako pierwsze nasuwają się reportaże Tochmana, w szczególności „Jakbyś kamień jadła”
Nie chodzi mi o takie ulubione, do których wracacie ale takie, które wami wstrząsnęły albo wręcz czujecie się nieswojo na samą myśl, że mielibyście sięgnąć po nie ponownie.
Mi jako pierwsze nasuwają się reportaże Tochmana, w szczególności „Jakbyś kamień jadła”

PiotrFr +444
W Mysłowicach złomiarze ukradli kable od ładowarek, a na Facebooku przygłupy się cieszą i biją brawo. Czym to się mentalnie od ruskich różni?
#samochodyelektryczne #tesla #polska
#samochodyelektryczne #tesla #polska
źródło: 1000018934
Pobierz

negocjacje poszły bardzo lajtowo, praktycznie tyle, za ile proponowałam za tyle kupię (co trochę mnie zaskoczyło bo proponuje dużo mniej, niż cena ofertowa), jutro mam wpłacić zadatek 5 tysięcy (chcieli 10 tys. ale powiedziałam 5 i od razu na lajcie pośrednik się zgodzil, co tez dla mnie teoche dziwne no ale może za dużo rozkminiam).
Z czym mam rozkmine: właściciele mieszkania aktualnie w nim mieszkają i pośrednik powiedział, ze wyprowadzą się do 7 dni od podpisania aktu notarialnego. Czy to jest normalna procedura? Czy jeśli się nie wyprowadzą to wtedy jest ich równie trudno usunąć z mieszkania jak w przypadku niepłacących lokatorów przy wynajmie? Kupilibyscie takie mieszkanie, bo jest to normalna praktyka, czy to takie no-go raczej, bo za duże ryzyko?
#nieruchomosci
@Monochromatyczny_: Mogą chcieć, ale jak w mieszkaniu które chcą kupić od razu po tym jak dasz im kasę ktoś jednak będzie mieszkał przez kolejne 7 dni bo będzie czekał na jeszcze inne mieszkanie to może być różnie.
@xolaatt: