Wpis z mikrobloga

PRZESTROGA !
Nie kupujcie tego GÓWNA (dosłownie)
Zarówno woda jak i same ogórki śmierdzą normalnie gównem. Serio nic a nic nie pachną ogórkami kiszonymi tyko jak jakaś zanieczyszczona gównem skiszona woda.
Nie wiem czy te moje sa zepsute czy woda zanieczyszczona, zepsuły się od jakichś bakterii (słabego pasteryzowania czy coś) czy może te eko juz mają tak śmierdzieć ale nie jest dobrze.

#ogorkikwaszone #jedzenie #ogrodnictwo #rolnictwo #eko #opinia #jakosc
4pietrowydrapaczchmur - PRZESTROGA !
Nie kupujcie tego GÓWNA (dosłownie)
Zarówno wo...

źródło: comment_1670328696ISwaBSgVqLX9rza9M3gJBz.jpg

Pobierz
  • 16
@4pietrowydrapaczchmur: duże gospodarstwa które sprzedają przetwory na dużą skale często kupują towar od kilku innych rolników.Możliwe że trafiłeś na jakieś 2/3 letnie ogórki które odkupili po złotówce za kilo.Najlepiej jest kupować towar od małych lokalnych rolników.
@Torgerd: a czyli jednak mogą tak jechać i to nie kwestia uprawy tylko bakterii. Kożucha chyba nie było.
Jadłeś je?
Bo widzisz ogórki kupili rodzice i jakoś nie potrafiłem przekonać ojca ze coś jest tu nie tak.
Gdybym ja je zakupił to były by reklamowane ale tata zapewne i tak będzie chciał je zjeść.
@4pietrowydrapaczchmur: przeazotowane pewnie

Ogórki do kiszenia nie mogą być przenawożone

Kwaszeniakom najlepiej służą nawozy potasowe, ale na azotowych szybciej rosną i mają więcej owoców. Niestety bardzo łatwo przesadzić z nawozami azotowymi. Nawozy azotowe powodują wytwarzanie przez roślinę dużych liści, natomiast gruba skóra owoców skrywa bezsmakowy, gąbczasty miąższ. Przeazotowane ogórki są też mniej odporne na choroby i łatwo ulegają zakażeniom bakteriami gnilnymi. Ogórki przeazotowane po zakiszeniu gniją, rozsiewając straszny fetor. Do przenawożenia