Wpis z mikrobloga

Pytanie do właścicieli #motocykle #ducati Monster, dajmy na to 800ki: podoba mi się ta maszynka ale kolega mnie przekonuje, że to koszmarne drogie w serwisowaniu w stosunku do Yamahy czy nawet BMW (?). Będę brał używkę gdzieś od 2015 roku.
Może mnie ktoś doinformować wiedzą z doświadczenia?
  • 31
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sarveil: ja chce dać 30 35 koła
To będzie mój pierwszy duży motor boję się że się #!$%@?ę.
Wszędzie radzą brać max 500 na naukę.
A jak ci się jedzie nakedem w dużych prędkościach?
  • Odpowiedz
@mitchumi: na 50tce też sie można zabic, kwestia tego co masz w głowie a nie na czym jeździsz. Ten monster akurat ma w trybie miejskim dławik do 70KM, więc nie jest narwany.
Brałem go na pierwsze moto i jakoś jeszcze żyję :P

Dużo zależy od pogody, czy jest wietrznie czy nie, czasami 120 to udręka a czasami 140 i jest przyjemnie. Polecam kupić słuchawki do moto i jest spoko. No ale
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Sarveil: Słuchaj ja się 32 lata temu prawie zabiłem na motorynce przez co bałem się wsiąść na motocykl aż do czerwca bieżącego roku kiedy to postanowiłem kupić sobie 125
No nic cisnę prawo jazdy i na wiosnę ruszam na łów =)
  • Odpowiedz
@mitchumi: W tym roku też szukałem motocykla. Chciałem coś innego niż Japonia i koniecznie V2. Brałem pod uwagę monstera 695, 696. Z tego co się orientowałem: ceny serwisu nie są straszne. Paski klinowe jak w samochodzie - trzeba zmienić co jakieś 2 lata + regulacja desmo co około 8 - 10k, ale to zależy od modelu. Jest dość dużo już serwisów zajmujących się ducati. Jednak mój wybór padł na Aprilie Shiver
  • Odpowiedz
@mitchumi: Shiverki, zarówno 750 jak i 900 to rewelacyjne motocykle - awaryjność porównywalna do japońców, fajne prowadzenie, a w dodatku to co najważniejsze - piękno włoskiej szkoły projektowania motocykli. No i Shiverki raczej nie spotkasz na każdym zlocie i co drugich światłach. Mnie jednak, z włoskich motocykli, serce kradnie jedna konkretna marka - MV AGUSTA. Na przykład Brutale 800 2015, choć wszystkie bez wyjątku, są piękne. Czy na pierwszy motocykl będzie
  • Odpowiedz