Aktywne Wpisy
Eh i chyba dupa. No cóż życie.
Mieliśmy uzgodnione (z jej strony), ze do 1 września dajemy sobie czas, odpoczynek od siebie. Przez ten czas mamy pomyśleć czy idziemy dalej ze sobą. Dwa lata związku, wiek bliżej 30. Nie piszemy, nie widzimy się itd. No cóż - ok. Wyprowadziła się do mamy, ale zabierając tylko kilka rzeczy. Ja na razie bardzo aktywnie wykorzystałem ten czas - szukając tego faceta jakim byłem kiedyś.
Mieliśmy uzgodnione (z jej strony), ze do 1 września dajemy sobie czas, odpoczynek od siebie. Przez ten czas mamy pomyśleć czy idziemy dalej ze sobą. Dwa lata związku, wiek bliżej 30. Nie piszemy, nie widzimy się itd. No cóż - ok. Wyprowadziła się do mamy, ale zabierając tylko kilka rzeczy. Ja na razie bardzo aktywnie wykorzystałem ten czas - szukając tego faceta jakim byłem kiedyś.
- My już ubrani
- NATO ARTICLE 5
- Jazda z kacapami
- #russiahateclub
- szkopy boją sie eskalacji!
- Niech to już #!$%@?
Po wezweniu:
- Ja już ubrany uciekam
- Literalnie faszyzm i niewolnictwo
- Jak zmienić kategorie na E?
- Nie będe ginął za pisoriów
- Wojsko zniszczy mi życie chlip chlip
Top beka z wykopków. #ukraina #bekazpodludzi #bekazlewactwa
Wojna jest w mojej ocenie nieunikniona, jak nie włączenie się NATO do obecnej to interwencja w przyszła rosyjską wojnę domową. Trzeba być gotowym.
@wonziu1: Gdyż jestem pracownikiem urzędu centralnego o znaczeniu strategicznym (tzn. urząd ma znaczenie strategiczne, a ja operacyjne dla urzędu)?
@Nateusz1: Do obsrania.
Jak myślisz, jak zostanie zapewniona cała ta czapka od sądów wojskowych przez szpitale po obsługę IT tego całego burdelu? Weźmie się cywilów.
@wonziu1: Czep się ustawodawcy, że mnie uparcie wyklucza ze służby.
@wonziu1: To niech zawczasu wyjadą do kraju,który pozostanie neutralny. Położenie mamy takie, a nie inne, a jak ktoś jest kretynem i liczy że siedząc w Warszawie w razie wojny będzie bezpieczny to jest #!$%@? debilem.
t;dr: mieszkając w jakimś kraju akceptujesz jego prawo - jak prawo mówi że mogą wsadzić delikwenta w starego bwp i posłać a śmierć to się na to godzi samym faktem mieszkania w tym kraju.
@wonziu1: Muj borze, im kazali.
No cóż, to jest "naród" bez żadnej własnej kultury (największy rosyjski poeta: murzyn xDDDDDDDD), żadnych osiągnięć, który jedynie przeżera osiągnięcia ZSRR (wypracowane głównie przez mniejszości). To nie nienawiść, tylko
@Filipterka25: No to mówię, tacy cywile pójdą do służb tyłowych. Na pierwszej linii frontu jako piechota będą walczyć żołnierze zawodowi i rezerwiści.
@Nateusz1: Ale wiesz że od momentu wbicia kategorii jesteś w rezerwie (chyba, że E)?
@Filipterka25: To jest tylko informacja czy ktoś jest zdolny do służby czy nie. Rezerwista to osoba która przeszła przez przeszkolenie wojskowe i razie mobilizacji to właśni oni są powoływani w pierwszej kolejności. A myślę że w razie wojny i tak zgłosiła by się duża liczba ochotników do armii, tak że cywile bez przeszkolenia, którzy nie chcą służyć,
@Nateusz1: Otwórz swoją książeczkę wojskową i sprawdź, że jesteś w rezerwie - E to raczej rzadko kto dostawał w ostatniej dekadzie.
@Nateusz1: Jest się, weź przeczytaj przepisy albo książeczkę wojskową bo aż oczy bolą od niewiedzy.
Rezerwista to ten co ma przydział mobilizacyjny do jednostki. Ja mam A i mam tylko wbite że jestem zdolny do służby i tyle. Może kiedyś wpisywali przeniesiony do rezerwy.
@wonziu1: to nie były żadne przykłady
@Nateusz1: Najwyraźniej nie poszedłeś po przeniesienie do rezerwy.
Po części "Przysięga wojskowa" masz sekcję "Stosunek do służby wojskowej"- tam powinieneś mieć wbite przeniesienie do rezerwy jak masz A lub D.
@Filipterka25: Nie mam nic wbite w tej sekcji, może w ostatnich latach już tego nie wbijali. Nie oszukujmy się, książeczki wojskowe i ta cała kwalifikacja to jeszcze przeżytek z czasów obowiązkowej służby, który został do dziś.
@wonziu1: No skad ta nienawisc, no skad, jakbysmy tylko mogli znalezc tego powod i polaczyc kropki hmmmmm xD
Niezle tam masz ziom, tak trzymaj.