Wpis z mikrobloga

Przed wezwaniem do wojo:
- My już ubrani
- NATO ARTICLE 5
- Jazda z kacapami
- #russiahateclub
- szkopy boją sie eskalacji!
- Niech to już #!$%@?

Po wezweniu:
- Ja już ubrany uciekam
- Literalnie faszyzm i niewolnictwo
- Jak zmienić kategorie na E?
- Nie będe ginął za pisoriów
- Wojsko zniszczy mi życie chlip chlip

Top beka z wykopków. #ukraina #bekazpodludzi #bekazlewactwa
wonziu1 - Przed wezwaniem do wojo:
- My już ubrani
- NATO ARTICLE 5
- Jazda z kaca...

źródło: comment_1669900535ZTQx9MhHbReqp8KAaDQ3jA.jpg

Pobierz
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wonziu1: Ja akurat przyjąłem pogłoski o ćwikach z nieukrywaną radością, a co?

Wojna jest w mojej ocenie nieunikniona, jak nie włączenie się NATO do obecnej to interwencja w przyszła rosyjską wojnę domową. Trzeba być gotowym.
  • Odpowiedz
To czemu samemu się nie zgłosiłeś przez ostatni rok na ochotnika XD?

@wonziu1: Gdyż jestem pracownikiem urzędu centralnego o znaczeniu strategicznym (tzn. urząd ma znaczenie strategiczne, a ja operacyjne dla urzędu)?
  • Odpowiedz
@Filipterka25: Zawsze wymóweczki, czyli jesteś lepszy od wszystkich innych wykopków którzy prowadzą tylko niestrategiczne działaności gospodarcze i wiąża koniec z końcem dla swojej rodziny, więc nie mają ochoty ginąć na froncie xD?
  • Odpowiedz
A nawet jeśli dojdzie do powoływania ludzi z ulicy, to co najwyżej tacy ludzie będą kierowani na tyły, np. do logistyki, noszenia amunicji, budowy umocnień, obstawiania punktów kontrolnych, pilnowania obiektów itp.

@Nateusz1: Do obsrania.

Jak myślisz, jak zostanie zapewniona cała ta czapka od sądów wojskowych przez szpitale po obsługę IT tego całego burdelu? Weźmie się cywilów.
  • Odpowiedz
Zawsze wymóweczki

@wonziu1: Czep się ustawodawcy, że mnie uparcie wyklucza ze służby.

nie mają ochoty ginąć na froncie xD?

@wonziu1: To niech zawczasu wyjadą do kraju,który pozostanie neutralny. Położenie mamy takie, a nie inne, a jak ktoś jest kretynem i liczy że siedząc w Warszawie w razie wojny będzie bezpieczny to jest #!$%@? debilem.
  • Odpowiedz
@wonziu1:

t;dr: mieszkając w jakimś kraju akceptujesz jego prawo - jak prawo mówi że mogą wsadzić delikwenta w starego bwp i posłać a śmierć to się na to godzi samym faktem mieszkania w tym kraju.
  • Odpowiedz
no właśnie więc skąd ta nienawiść do rosjan,

@wonziu1: Muj borze, im kazali.

No cóż, to jest "naród" bez żadnej własnej kultury (największy rosyjski poeta: murzyn xDDDDDDDD), żadnych osiągnięć, który jedynie przeżera osiągnięcia ZSRR (wypracowane głównie przez mniejszości). To nie nienawiść, tylko
  • Odpowiedz
Jak myślisz, jak zostanie zapewniona cała ta czapka od sądów wojskowych przez szpitale po obsługę IT tego całego burdelu? Weźmie się cywilów.

@Filipterka25: No to mówię, tacy cywile pójdą do służb tyłowych. Na pierwszej linii frontu jako piechota będą walczyć żołnierze zawodowi i rezerwiści.
  • Odpowiedz
Ale wiesz że od momentu wbicia kategorii jesteś w rezerwie (chyba, że E)?

@Filipterka25: To jest tylko informacja czy ktoś jest zdolny do służby czy nie. Rezerwista to osoba która przeszła przez przeszkolenie wojskowe i razie mobilizacji to właśni oni są powoływani w pierwszej kolejności. A myślę że w razie wojny i tak zgłosiła by się duża liczba ochotników do armii, tak że cywile bez przeszkolenia, którzy nie chcą służyć,
  • Odpowiedz
Rezerwista to osoba która przeszła przez przeszkolenie wojskowe i razie mobilizacji to właśni oni są powoływani w pierwszej kolejności.

@Nateusz1: Otwórz swoją książeczkę wojskową i sprawdź, że jesteś w rezerwie - E to raczej rzadko kto dostawał w ostatniej dekadzie.

To nie działa tak, że mając kategoria A jest się w rezerwie,

@Nateusz1: Jest się, weź przeczytaj przepisy albo książeczkę wojskową bo aż oczy bolą od niewiedzy.
  • Odpowiedz
@Filipterka25: To dlaczego nie jestem wzywany na szkolenia rezerwistów?

Rezerwista to ten co ma przydział mobilizacyjny do jednostki. Ja mam A i mam tylko wbite że jestem zdolny do służby i tyle. Może kiedyś wpisywali przeniesiony do rezerwy.
  • Odpowiedz
Ja mam A i mam tylko wbite że jestem zdolny do służby i tyle.

@Nateusz1: Najwyraźniej nie poszedłeś po przeniesienie do rezerwy.

Po części "Przysięga wojskowa" masz sekcję "Stosunek do służby wojskowej"- tam powinieneś mieć wbite przeniesienie do rezerwy jak masz A lub D.
  • Odpowiedz
masz sekcję "Stosunek do służby wojskowej"-

@Filipterka25: Nie mam nic wbite w tej sekcji, może w ostatnich latach już tego nie wbijali. Nie oszukujmy się, książeczki wojskowe i ta cała kwalifikacja to jeszcze przeżytek z czasów obowiązkowej służby, który został do dziś.
  • Odpowiedz
no właśnie więc skąd ta nienawiść do rosjan, oni tylko robią to co muszą, jako obywatel nie wolno ci się buntować ani negować

@wonziu1: No skad ta nienawisc, no skad, jakbysmy tylko mogli znalezc tego powod i polaczyc kropki hmmmmm xD
Niezle tam masz ziom, tak trzymaj.
  • Odpowiedz