Wpis z mikrobloga

Czy Cupra Formentor jest w miarę bezawaryjnym autem? Chodzi mi o model 2.0 TSI 190 KM DSG 4Drive automatyczna 7-biegowa.
Większość jazdy to miasto, ale nie tylko. Zależy mi na automacie, tempomacie w korku i żebym nie znalazł nowych przyjaciół w ASO.

Przerażają mnie tylko jak większości ludzi dotykowe ekrany, ktoś ma doświadczenie czy tak samo działają jak parę lat temu w leonie? xD

Jakieś minusy?
#motoryzacja #samochody #volkswagen #seat #cupra
famir96 - Czy Cupra Formentor jest w miarę bezawaryjnym autem? Chodzi mi o model 2.0 ...

źródło: comment_1669826863hgjhetSRIh3vW8TaWXFLLv.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeszcze jakbyś mógł coś więcej o tych hamulcach napisać (też mam Brembo) to będę wdzięczny. Co tam się z nimi dzieje dokładnie?

@LegoBatmanRules: Sorry, umknęła mi wiadomość i nie odpisałem.

Co do salonu to Wrocławski. Tu muszę zaznaczyć, że serwisowałem tam wcześniejszego Leona 5F i było ok (może poza bardzo nachalnym wciskanem odstraszaczy kun przy każdej wizycie). Natomiast coś się ewidentnie zesrało ostatnio i mają klienta w dupie, być może dlatego, że zamknął się drugi salon Seata, który był we Wrocławiu i nie mają
  • Odpowiedz
@Mu_H: Właśnie wczoraj chłopaki przy wymianie oleju (trzeciej) zwrócili mi uwagę na konieczność wymiany klocków z przodu. Przebieg koło 18k km. Spytałem, czemu nic mi nie pokazało na desce ani na komputerze to wytłumaczyli, że czujnik co prawda jest, ale przez brud i kurz nie zawsze łapie na czas. Przez to też jest ryzyko uszkodzenia tarcz zanim pojawi się jakakolwiek kontrolka.

Ja już czułem samemu, że hamulce to chyba się pomału kończą, ale fajnie, że przy przyjęciu sprawdzają takie rzeczy.

No, ale klocki wymienili i tarcze mam dobre, mimo że czterokrotnie miałem dużo mocniejsze hamowania, właśnie jak pisałeś dzięki wspaniałym tirowcom na autostradzie i jednemu nieogarowi na S8, którzy wyjechali mi dosłownie przed maskę. W jednym przypadku auto już napięło pasy i samo wspomagało hamowanie, bo przewidywało kolizję. Jeszcze w
  • Odpowiedz