Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam dziwne zmiany skórne zakwalifikowane jako łojotokowe zapalenie skóry. Pare miesięcy temu były to jeszcze typowe wypełnione ropą pryszcze w okolicy nosa, brody i głowy. Obecnie nie mam pryszczy ale mam dziwne zaczerwienienia w tych samych okolicach, czerwone suche krosty, dodatkowo doszło to w okolicach oczu. Myślałem żeby zrobić sobie wymaz z tych zmian. Ma to sens? Czy jeślo nie mam tam treści ropnej, to zrobią mi taki wymaz po prostu ze skóry?
#tradzik #dermatolog

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #638762924bf3873caced22ae
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: ale w jakim celu chcesz ten wymaz? każdy na skórze ma bakterie, grzyby, ba nawet w okolicy brwi/rzęs mamy nużeńca, standardowo w ilości takiej, która nikomu krzywdy nie robi. my sobie żyjemy, a one obok. nie masz zmian ropnych, prawdopodobnie to, co masz na skórze bedzie flora saprofityczna - nie ma tu wiekszego sensu antybiotykoterapia

potrzebujesz odpowiednio zadbać o skórę - nawilżać, nawilżać i jeszcze raz nawilżać.
czyli dedykowany
  • Odpowiedz