Wpis z mikrobloga

Miraski kochane. Jutro idę na dzień testowy do restauracji. Będę zaczynać od pomocy kuchennej i będę się przyuczał do samodzielnego stanowiska szefa kuchni. Jakieś pro tipy jak się zachowywać, na co zwracają uwagę, co robić a czego nie? Jedyne moje doświadczenie to kuchnia w domu, a zależy mi żeby się tam zakręcić.

#kuchnia #praca #gotowanie
  • 4
@spidero A ty myślisz, że jak oglądasz w telewizji jakiegoś kucharza który kroi cebulę praktycznie z zamkniętymi oczami to myślisz że on się gdzie tego nauczył ?

Ja w tym momencie mam swoją restauracje, gotuję do 500 obiadów dziennie, fakt że w tej chwili mam już do tego kucharzy, ale uwierz miże nie raz za młodego miałem ręce pocięte od krojenia cebuli..

@xavegos Zmywać i kroić cebulę też się trzeba nauczyć także,