Wpis z mikrobloga

@Sergeant_Matt_Baker:

Może nie aż tak. Obawiałem się gówna, zwłaszcza że przez długi czas używałem beyerdynamic'ów. Po prostu nie uważam że słuchawki za mniej niż 150zł to dobre słuchawki. Stąd moje zaskoczenie bo stosunek cena jakość 10/10. A kupiłem bo miałem kiedyś w domu sprzęt JVC który działał bezawaryjnie 30 lat i postanowiłem zaryzykować :) - a poza tym namówił mnie sprzedawca, i w podobnej cenie było tylko sony które w tej
@Floyt: Oj a co z Beyerdynamicami się stało? I jaki model? No mam takie samo zdanie i uważam że słuchawki za mniej niż 200zł w 99% przypadków są nie warte zachodu. Panasonic jedyny sensowy model słuchawek jaki kiedykolwiek miał to RP-F30 już dawno wycofany (sprzedawany też pod marką Technics). Philips nigdy nie miał nic sensownego, dopiero od 3-4 lat ma kilka lepszych modeli które faktycznie są warte swojej ceny (np X1).
Beyery szlag trafił. Był to jeden z najbardziej nietrafionych zakupów i rozczarowań w moim zyciu. Miałem kiedys DT109 które działały w domu z 25 lat (budowa czołgu) wiec myslalem ze to super firma, mam sentyment i sie skusiłem. I spoko, jakosc dzwieku DT770 jest naprawde zajebista, ale co z tego jak jakosc wykonania słuchawek to kpina z ludzi. Po 2 latach uzywania zaczely sie dosłownie rozsypywać, budowa pałąka mimo że metalowy -
@Floyt: DT770 słuchałem i faktycznie brzmienie w swojej cenie mają bardzo dobre a co do jakości wykonania to trudno mi się wypowiedzieć bo nie posiadałem ich. Mi Beyerdynamic nigdy nic złego nie zrobił i nie mam wcale złej opinii o tej firmie jednak jakoś specjalnie nie ciągnie mnie do ich produktów poza modelem T1. Jest trochę słuchawek które są w swojej cenie dosłownie bezkonkurencyjne, skoro posiadałeś DT770 to jestem w stanie
@Sergeant_Matt_Baker:

Do kompa :) X-fi Platinum. Cudo to nie jest, ale pozmieniałem na niej kondensatory na lepsze, porobiłem jakieś mody i gra IMO lepiej. Albo efekt placebo... Miałem tą dzwiękówkę kiedyś zmienić na taką stricte do muzyki, ale jednak lubie dzwięk 5.1 do filmów czy EAX i efekty przestrzenne do gier.

Mi Beyerdynamic nigdy nic złego nie zrobił i nie mam wcale złej opinii o tej firmie

Ja nie tyle ze
@Floyt: Umknęło mi jakoś że odpisałeś :x Nie no, przestali je produkować jeszcze w latach 70. Dałem za nie £70 jakoś 3 miesiące temu. Można powiedzieć że to kawałek historii, Pierwsze słuchawki ortodynamiczne i kiedy się pojawiły były najdroższe w historii (niby tylko $200 ale wtedy to było jak dzisiaj jakoś $600). No i starszy brat wypuszczonego 4 lata później modelu HP-1000 który do dziś jest stawiany nie rzadko w pierwszej