Aktywne Wpisy

konsumatum +111
Hej Mirki, chcę wam opowiedzieć o sytuacji, która od wczoraj nie daje mi spokoju.
Jestem sobie od jakiegoś czasu w związku z niebieskim. Nie jesteśmy razem długo, nie mieszkamy ze sobą długo. Jest nam razem bardzo dobrze i oboje cały czas byliśmy źle traktowani przez inne osoby, więc teraz wiemy jak traktować siebie nawzajem żeby nie skrzywdzić tej drugiej osoby. Jesteśmy w sobie zakochani po uszy, wspieramy się i jest super. Oczywiście
Jestem sobie od jakiegoś czasu w związku z niebieskim. Nie jesteśmy razem długo, nie mieszkamy ze sobą długo. Jest nam razem bardzo dobrze i oboje cały czas byliśmy źle traktowani przez inne osoby, więc teraz wiemy jak traktować siebie nawzajem żeby nie skrzywdzić tej drugiej osoby. Jesteśmy w sobie zakochani po uszy, wspieramy się i jest super. Oczywiście
Promilus +405
Wysyłanie strażaków w miejsca tragedii na świecie to nasz towar eksportowy, który robi Polsce bardzo dobrą reklamę. Oglądam BBC i właśnie wymienili nas obok czterech innych państw, które wyślą pomoc do Turcji. Wystarczy też przypomnieć jak polskich strażaków witali w Szwecji. Dla nas w skali budżetu to grosze, a promocja lepsza niż te wszystkie reklamy promujące nasz kraj.
#turcja #polska #trzesienieziemi #strazpozarna
#turcja #polska #trzesienieziemi #strazpozarna
ʕ•ᴥ•ʔ
( ͡~ ͜ʖ ͡°)
My nie doceniamy tego co mamy.
@defoxe: ten post brzmi jakbyś miał problem do obgadania z psychologiem. xD
Dopiero gdy człowiek zobaczy co się dzieje za granicą na zachodzie doceni, że w tej Polsce pod niektórymi względami wcale nie jest tak źle.
Ba, ludzie urodzeni w 1990 i okolicach to epiccy farciarze na skale światowa
W dorosłość (ok 2010) weszli już w kraju I świata, z europejskim paszportem i ograniczeni jedynie wyobraźnia. Atrakcyjne nieruchomości w kraju jeszcze były do kupienia na kredyt przez zwykłą klase średnią bo w społeczeństwie było mało odziedziczonego majątku, coś co przestaje być możliwe
@IcyHot: Poslucham chetnie o tym jak zle jest w USA :)
Takie przedmieścia to jeszcze nie jest klasa średnia.
@Sisal: pewnie gdzieś tam w tej chwili mały chińczyk gdyba na swoim odpowiedniku wykopu, że fajnie byłoby tak sobie być Czechem albo Polakiem - zero stresu, smaczne piwo, fajni znajomi, a w pracy masz BHP i prawa pracownicze
@IcyHot: wyższej klasie średniej żyje się tam akurat bardzo przyjemnie.
Takie przedmieścia to jeszcze nie jest klasa średnia.
@Jin: W USA to już jest