Wpis z mikrobloga

#iphone13 #iphone #apple od lutego tego roku jestem posiadaczem ip13 od tej pory kondycja baterii spadła do 94% dość szybko w porównaniu do 7plus jakiego miłem przedtem. Czy przysługuje na to jakaś gwarancja ?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Infekk98: Maksymalna pojemność baterii to miara pojemności baterii urządzenia względem jej pojemności, gdy była nowa. Wraz z rosnącym wiekiem chemicznym pojemność baterii spada, przez co urządzenie może częściej wymagać ładowania. W zależności od czasu, jaki upłynął między wyprodukowaniem telefonu iPhone a jego aktywacją, pojemność baterii może być nieco mniejsza niż 100%.
Standardowa bateria jest skonstruowana tak, aby zachowała 80% swojej pojemności po 500 całkowitych cyklach ładowania w normalnych warunkach. Roczna
  • Odpowiedz
@Infekk98: Nie. Przysługuje jeśli w ciągu 12 miesięcy osiągnie poziom 80% lub mniej.

Nie wiem jak to się ma do dwuletniej rekojmi sklepu. Może jak jest pozycja baterii „serwis” to wymienią bo w końcu coś się zesrało że trzeba go oddać do naprawy/serwisu.
  • Odpowiedz
@Infekk98: ładujesz szybką ładowarką? Ja w swoim iPhone X po czterech latach miałem 93% a w 13 pro max mam 96% po 11 miesiącach, często niestety ładuje szybką ładowarką tego i to ma wpływ.
  • Odpowiedz