Aktywne Wpisy

erni13 +20
Dostałem dzisiaj nowinę, że zostanę ojcem i mam totalną mieszankę uczuć we łbie.
Z jednej strony się cieszę, bo mam cudowną kobietę, z drugiej strony nigdy nie miałem pozytywnego wzorca ojca, i mały głosik w głowie podpowiada mi, że będę jak mój stary.
Jeśli mieliście podobne sytuacje, to chętnie bym poczytał wasze doświadczenia, najlepiej dla otuchy ¯\(ツ)/¯
#wykopplus30club #rodzicielstwo #ciaza #zwiazki
Z jednej strony się cieszę, bo mam cudowną kobietę, z drugiej strony nigdy nie miałem pozytywnego wzorca ojca, i mały głosik w głowie podpowiada mi, że będę jak mój stary.
Jeśli mieliście podobne sytuacje, to chętnie bym poczytał wasze doświadczenia, najlepiej dla otuchy ¯\(ツ)/¯
#wykopplus30club #rodzicielstwo #ciaza #zwiazki
źródło: image_picker_7CA83F42-8FF0-474C-AB0E-9E9DDEBED4B5-22339-00004E8D0F61B5E3
Pobierz
Paayor +222
Podatek tłuszczowy? Zapraszam obywatelu na wagę, zaraz wyliczymy kwotę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazgrubasow #heheszki
#bekazgrubasow #heheszki
źródło: 1000031512
Pobierz

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
@donio721: Czy federacja to rodzaj unii? Czy Federacje to pojedyncze państwa, czy zbiór kilku?
1. państwo związkowe mające własne organy federalne, którym państwa wchodzące w jego skład przekazują część swych praw suwerennych;
2. związek organizacji, stowarzyszeń, klubów itp.
Ile repreezentacji ma Federacja Rosyjska, ile reprezentacji ma Federacja Niemiecka, ile reprezentacji a USA?
@donio721: poprawnie mówi się federacje, bo taką nazwę oficjalną wybrali, na USA mówi się stany, chociaz to też federacja
Bo takie już jednak największe demokracje, jak USA czy Indie to jednak są już "Stany", gdzie nawet nie jest zdefiniowany "wspólny" język...
Po prawdzie to nawet Niemcy to "republika federalna" składająca się z .... KRAJÓW ZWIĄZKOWYCH
Wiki:
https://pl.abcdef.wiki/wiki/Constitution_of_Bavaria
Konstytucja Wolnego Państwa Bawarii reguluje niezależność wolnego Państwa ( Republiki ) jako kraju Republiki Federalnej ( Niemcy ). Konstytucja jest podzielona na cztery główne części i zawiera łącznie 188 artykułów. W pierwszych trzech artykułach ustalono, że Bawaria jest wolnym państwem, że władza pochodzi od ludu, a Bawaria jest państwem prawnym, kulturalnym i społecznym. Konst
ytucja