Wysralem trochę krwi i mnie piecze odbyt, będę szedł z tym do lekarza już drugi raz. To chyba rak albo hemoroidy (najprawdopodobniej to i to). #przegryw
@Glikol_Propylenowy: niby w kiblu troszkę ciemna ale jak wziąłem ją na kawałek papieru to jasna, czyli wskazywałoby na hemoroidy, ehh jak się koliega trochę orientuję to mogę wysłać zdjęcie, bo zrobiłem żeby lekarzowi pokazac
@JacekJaworzec: trochę się orientuje ale nie chcę oglądać Twojego odbytu xD. Hemoroidy wyczujesz palcem, jako takie grudki krwawe, które będą krwawić podczas ich naciśnięcia, powinny być zaraz z brzegu odbytu nie trzeba składać palucha głęboko xD. A boli Cię tylko kiedy srasz i chwilę potem? Czy raczej ból jest cały czas? Może to być też np szczelina odbytu, która leczy się głównie nasiadowkami w wywarze z kory dębu oraz gorącymi
@JacekJaworzec: tak jak pisze glikol propylenowy. Może to być szczelina, choć wątpię. Nie wysralbys się bez płaczu i krzyku. Nawet jeżeli jest to szczelina, to jest ona efektem jakiegoś stanu zapalnego. Strzelam, że to Leśniowskiego- crohna albo wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Sam mam crohna i długo przed diagnoza miałem podobne problemy. Jak najszybciej do lekarza i włączaj dietę od razu. Nie jedz glutenu, laktozy, pij wyłącznie ciepła wodę. Znajdź dobrego
@JacekJaworzec: opie idź na rektoskopie prywatnie. To pewnie guzy krwawnicze są. Dostaniesz leki i dietę. A jak będą się nadawały do usunięcia to idź prywatnie na zabieg gumowania tego, na NFZ wycinają nie bawią się w gumy i później podobno idzie się z bólu posrać przy sraniu xd.
@JacekJaworzec: ja miałem kolonoskopię i gastroskopię, kolona jakoś przetrwałem, ale trochę się darłem xd a przy gastro rzygalem jak kot i lekarz nie dał rady mnie zbadać, ja też mu powiedziałem że to nie ma sensu, musiałbym mieć narkozę, jego asystentka mi powiedziała że pierwszy raz mieli z pacjentem taki przypadek niewspolpracy przy badaniu XDD
#przegryw
A boli Cię tylko kiedy srasz i chwilę potem? Czy raczej ból jest cały czas? Może to być też np szczelina odbytu, która leczy się głównie nasiadowkami w wywarze z kory dębu oraz gorącymi