Aktywne Wpisy
Argajl +159
Czy spotkaliście się z taką sytuacją w #lidl ? Musiałem parę dni ochłonąć by to opisać.. W ostatni piątek byłem z rodziną na zakupach w niedawno otwartym nowym sklepie Lidl przy ul. Odkrytej w Warszawie.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
sopride +7
Zastanawiam się czy dopłacać do funkcji pary oraz pyrolizy, lub brać golasa.
#piekarnik #agd #gotujzwykopem
@Sylwester_Zwalon: Wymieniłeś chyba dwie najlepsze funkcje nowoczesnych piekarników.
Mam pyrolizę, w zasadzie zapomniałem co to ręczne czyszczenie, a trzyletni piekarnik nadal wygląda jak nowy. Zero grzebania się w brudzie, zero śmierdzącej chemii i wietrzenia piekarnika przez kolejnych kilka użyć. Przecieram dół piekarnika wilgotnym ręcznikiem papierowym zbierając największe brudy, odpalam 1-1,5-godzinny program, ponownie przecieram dół wilgotnym ręcznikiem zbierając popiół i środek lśni czystością. Jedyny minus to konieczność ręcznego czyszczenia np. rusztu i reszty akcesoriów (są chyba modele, w których całe wnętrzności na czas trwania programu czyszczenia można zostawić w środku). Pyroliza to absolutny must-have w każdym kolejnym piekarniku jaki będę
Tej pary to pewnie bym używał głównie do odgrzewania bo kurczaka to w sumie lubię z air fry chrupiącego
Z tym czyszczeniem, to kiedyś ktoś napisał że trzeba być niezłą fleją żeby tak uswinic piekarnik, żeby trzeba było go wypalać w 500 stopniach xD