Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sylwester_Zwalon: używam cały czas i jest w pyte ale musisz wziąć pod uwagę że piekarnik parowy nie rozgrzeje się za bardzo, np 230 stopni I jak masz napisane jednocześnie że są funkcje parowe i pyroliza to lecą w kulki i np te funkcje parowe to jak sobie wylejesz na spod wodę do pieczenia
czy dopłacać do funkcji pary oraz pyrolizy


@Sylwester_Zwalon: Wymieniłeś chyba dwie najlepsze funkcje nowoczesnych piekarników.

Mam pyrolizę, w zasadzie zapomniałem co to ręczne czyszczenie, a trzyletni piekarnik nadal wygląda jak nowy. Zero grzebania się w brudzie, zero śmierdzącej chemii i wietrzenia piekarnika przez kolejnych kilka użyć. Przecieram dół piekarnika wilgotnym ręcznikiem papierowym zbierając największe brudy, odpalam 1-1,5-godzinny program, ponownie przecieram dół wilgotnym ręcznikiem zbierając popiół i środek lśni czystością. Jedyny minus
@vegeciak: żeś się pan rozpisał :)
Tej pary to pewnie bym używał głównie do odgrzewania bo kurczaka to w sumie lubię z air fry chrupiącego
Z tym czyszczeniem, to kiedyś ktoś napisał że trzeba być niezłą fleją żeby tak uswinic piekarnik, żeby trzeba było go wypalać w 500 stopniach xD
@Sylwester_Zwalon: Piekarnik przy zwykłym użytkowaniu się brudzi. Raz skapnie tłuszcz z kurczaka, innym razem ser z zapiekanki czy pizzy. Nie znam nikogo, kto by go czyścił po każdym użyciu. W efekcie nawet po 2-3 tygodniach w niektórych miejscach pojawiają się zaschnięte, mało estetyczne plamy. Jeden będzie wolał to pryskać chemią, szorować po zakamarkach (m.in. również górną ściankę między grzałką), później płukać wodą, a na koniec wietrzyć przez kilka kolejnych użyć, inny