Wpis z mikrobloga

@Sultanat_Muszelki: Oczywiście ze możesz używać telefon, przepis mówi wyraźnie, że kierującemu podczas jazdy nie wolno używać telefonu wymagającego trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku, daj sobie na tryb głośnomówiący, telefon na uchwyt do szyby i możesz rozmawiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MatPL1122: Osobiście nie cierpię samochodów z ekranem dotykowym np w toyota auris, szału dostaje jak mam zmienić cokolwiek albo chociażby zwiększyć lub zmniejszyć dźwięk, jednak manualne klawisze i pokrętła dla mnie są lepsze, jestem sobie w stanie wszystko przełączyć nie patrząc nawet tylko po dotyku.
  • Odpowiedz
u Niemca masz mandat za korzystanie z dotykowych ekranów

@el_dreso: @MatPL1122: Ja wiem że w waszych Daciach Logan tego nie ma, ale te tabletowe koszmarki to mają #!$%@? kierownice z tysiącem guzików odnośnie wszystkiego xD Trzeba być #!$%@? żeby w trakcie jazdy celować palcem w te tablety xD
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina: panie ekspercie, u mnie na kierownicy jest sterowanie tempomatem, radyjkiem i przycisk do odbierania połączeń, ale już nawigacji z kierownicy nie obsłużysz, dobrze że mam jeszcze fizyczny panel klimatyzacji, ale wiele aut i to ma przeniesione na ekran dotykowy i nie nie jest to sterowane z poziomu kierownicy.

A wyobraź sobie, że w czasie jazdy czasem trzeba sprawdzić ile jeszcze do kolejnego MOPu albo stacji, czy zmienić cel nawigacji.
  • Odpowiedz
@MatPL1122: uwaga protip - nawiagacje możne ustawić zanim się wyjedzie xD Poza tym mamy XXIw. To czego tabletem nie obsłużysz z poziomu kierownicy to da się głosowo chociażby przez asystenta google xD @blisher:

Przeważnie te wszystkie #!$%@? tablety mają android auto czy coś w tym stylu.
  • Odpowiedz
uwaga protip - nawiagacje możne ustawić zanim się wyjedzie xD Poza tym mamy XXIw

@KochanekAdmina: gościu ty nawet czytać ze zrozumieniem średnio potrafisz, a twoje wypowiedzi wyglądają tak jakbyś jeździł S klasą ale na yt, nie mówie, że tak jest ale tak to wygląda.
  • Odpowiedz