Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 24
Ktokolwiek by pisał o tym, że Sainz też nie puścił Leclerca - to nie jest decyzja kierowcy ale zespołu. To zespół ma dane czy przepuszczenie będzie bezpieczne, czy z tyłu nie ma kogoś kto też mógłby się zabrać razem z przepuszczanym, to zespół podejmuje takie decyzje. Sainz nie dostał polecenia puszczenia Leclerca. Max dostał polecenie puszczenia Checo. Tylko tyle i aż tyle
#f1
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@bart88uk: Nawet gdyby było kompletnie nielegalne to wystarczy, że zespół powiedziałby "no fighting" i już komenda jest jasna, a oficjalnie nikt im nic nie udowodni - przecież im chodziło tylko o to by kierowcy uważali żeby nie doszło do kontaktu
@pan-audytor: I właśnie mimo tego, że Ferrari odwala cały sezon Grande Strategię to tutaj postąpili tak by zminimalizować ryzyko. Ich decyzja, ale moim zdaniem słuszna - mimo że
  • Odpowiedz
@Tr8025: przecież Leclerc w wywiadzie po powiedzial, ze tylko dopytywal, powiedzial ze rozumie decyzje i liczy ze nie zabraknie mu tych 3 punktów.

Ferrari dzis mialo ekstra strategie, bolid tez przygotowali niezle, na pewno lepiej od Red Bulli więc im akurat dziś nie można nic zarzucić
  • Odpowiedz
  • 0
@wozniak-mariusz: Dokładnie, Ferrari może i z-----o w piątek, ale dziś poszło im całkiem dobrze. Niezbyt rozumiem startu na medach, ale nie mam pod ręką rozpiski opon żeby stwierdzić czy to był błąd czy nie. Z początku stawki najlepszy wyścig poza Mercedesami miał Sainz. Ogółem z 5/7 zrobili 3/4, więc za wyścig nie można mieć do nich pretensji. Jednak głównie chodzi mi o to, że ludzie zarzucają Sainzowi to, że nie
  • Odpowiedz