Hej :-) Słuchajcie chciałbym wjechać jutro w dzień niepodległości jakąś kolejką (w sumie to jakąkolwiek) na Śnieżkę. Czy ktoś mógłby w tym temacie coś doradzić?
@Intelektualista: sprawdz sobie pogode, bo jak bedzie mgla to nie ma sensu, jakbys wchodzil to byłaby chociaz satysfakcja z wejscia, a tak to, ani kasy, ani widoków, ani satysfakcji ¯\_(ツ)_/¯
@Tigermass: wiesz co wysłałbym Ci zdjęcia ze Śnieżnika który postanowiłem zdobyć, na dobrą sprawę mógłbym stać na płaskiej stodole we mgle i wietrze i tak nie byłoby różnicy ;) niestety zdjęcia zostały w domu na kompie. Ale rzecz w tym że pogoda się zmieniła i zanim dotarłem na szczyt okazało się że będzie mgła jak w Smoleńsku...
@kuriozalny_prestydygitator: No ponoć tak ale też oni coś tam teraz konserwują i nie jest to już takie oczywiste. Bo ta kolejka podobno już nie jeździ przynajmniej w dni powszednie. A inna kwestia że chyba żadna z kolejek nie dojeżdża do samego szczytu góry tylko trzeba minimum jeszcze minimum 2,5 km się wydrapać...
@Tigermass: @kuriozalny_prestydygitator: no a wiecie Panowie jak jest z dojazdem do tej kolejki? Czy na miejscu jest jakiśkolwiek parking obsługiwany przez firmę od kolejki?
A jeszcze ważniejsze czy fragment dojazdowy (po stronie czeskiej) do tej kolejki jest drogą płatną? Coś czytałem że w Czechach trzeba winiety kupować i te sprawy...
#powodz #polska #beka #heheszki Wyobrazcie sobie, ze w tym chlewie obsranym gownie. Straz ma jeszcze takie wozy xD. Brakuje jeszcze koni a z tyłu sprzęt strazacki
#gory #podrozujzwykopem #karkonosze
A jeszcze ważniejsze czy fragment dojazdowy (po stronie czeskiej) do tej kolejki jest drogą płatną? Coś czytałem że w Czechach trzeba winiety kupować i te sprawy...