Wpis z mikrobloga

Dzień dobry bardzo!
Pewnie większość z Was pamięta z czasów dzieciństwa to uczucie gdy dostało się od babci lub cioci pieniążek na lizaka..
Taka też była moja radość na wiadomość od @BarylkaKrwi że zostałem wylosowany jako jeden z szczęśliwców XIV edycji baryłki. Czytając wiadomość, musiałem usiąść i przeczytałem ją 3 razy bo wciąż nie mogłem uwierzyć.. Nigdy w życiu nic nie wygrałem a tutaj taka miła niespodzianka! Zawsze powtarzałem sobie że dobro wraca, prędzej czy później..

Ale może od początku..? Wiecie dlaczego zacząłem oddawać krew? Lubię pomagać, lubię to uczucie że mogłem się na coś przydać. Ale po pierwszej donacji, gdy wyszedłem już z krwiobusa, delikatnie jeszcze wystraszony na widok igły (od zawsze się bałem) ta myśl gdzieś w środku głowy:
Mam to! Możliwe że jutro czy pojutrze będzie osoba która dzięki mojej krwi przetrwa walkę o życie, dzięki mnie ktoś nadal jest z nami, może ta osoba wrócić do rodziny, męża, czy dziecka. I to nieopisane uczucie, które towarzyszy mi od zawsze po każdej donacji, uszczęśliwia mnie tak jak kiedyś za dzieciaka "lizak".
Pomagajmy sobie, jest to jedyny dar którego nie da się zastąpić. Który możemy podarować osobie, naprawdę w potrzebie. A pamiętajcie, dobro wraca, zawsze. Dzisiaj, jutro, za miesiąc, za rok..
Kto chce a się zastanawia - nie ma nad czym. Pojechać nie szkodzi, w razie pytań na pewno doradzą i uspokoją
Chciałbym także podziękować wszystkim organizatorom i sponsorom za możliwość uczestnictwa w edycjach baryłki oraz Wam wszystkim za to że jesteście z nami

Życzę Wam "wampirki" abyście trwali w postanowieniu i chęci pomocy, by kolejne litry zasilały wasze prywatne konta a niedoszłym towarzyszom wytrwania na pierwszych dotacjach
Wszystkiego dobrego!

PS: Z racji że pracuję na dworze a już temperatury są niskie, żaden jesienny i zimowy poranek nie jest mi straszny - dzięki za kubek termiczny! A w fikuśnych skarpetkach wybiorę się do dziewczyny - wiadomo że +10 do atrakcyjności (ʘʘ)
#barylkakrwi #chwalesie #krwiodawstwo #rckik #poznan #pomagajzwykopem
maciek84325 - Dzień dobry bardzo! 
Pewnie większość z Was pamięta z czasów dzieciństw...

źródło: comment_1667892189dOCWMo1SwHqy9Oza8O0u6v.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz