Wpis z mikrobloga

@Pmpa: kiedyś więcej grałem, teraz troche mniej, a jak już, to w coś co mnie bardzo nie angażuje (party games, cs go, etc.). Webdevu nie tykam (a szczególnie frontendu, i JS ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Studiuję matematykę, i myślę czy chcę iść w backend, czy w data science. Na pracę dyplomową nie mam pomysłu. Jeden wykładowca mi doradził generator liczb pseudolosowych z zadanym rozkładem, a sam
@RedveKoronny: > Studiuję matematykę, i myślę czy chcę iść w backend

Webdevu nie tykam

( ͡° ͜ʖ ͡°)
No to jak na przyklad grasz w cs to wyciagnij dane o wszystkich broniach i wylicz jakies statystyki i wrzuc je na wykres radarowy. Na poczatek to co wyciagnales w stylu cena, obrazenia, amunicja. Potem rozszerzysz to do bardziej skomplikowanych statystyk w stylu obrazenia na magazynek, obrazenia w zaleznosci
@Pmpa: myślałem bardziej o bocie do grania mm-ów za mnie, żeby mi farmić skrzynki na jakiś wingmanach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ale pokombinuje coś z danymi z cs go. Może mają jakieś fajne api do histori meczy
@RedveKoronny: Robisz na poczatku wykres z tymi danymi, a potem wyliczasz jakies swoje miary w stylu tak jak powiedzialem obrazenia na magazynek, albo obrazenia w zaleznosci od dystansu.
Bot do grania w cs go to raczej problematyczne ze wzgledu na VAC.
Jezeli chcesz robic bota to zajmij sie jakimis grami turowymi i to najlepiej 2D na poczatek, hearthstone battlegrounds jest idealne na taki projekt.
@RedveKoronny: co jest twoim celem? Jak zabawa to rób coś ciekawego, poznawaj jakieś nowe tematy np. napisz własny kompilator albo pobaw się z system operacyjnym. Jak chcesz się nauczyć do pracy to napisz jakiś backend: zrób serwis, który wystawia jakieś API, uderza do jakiegoś API (np. to cs go API), używa jakichś zewnętrznych systemów (baz danych, brokerów).