Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Potrzebuję pomocy podczas instalacji ubuntu mate na nowym dysku ssd wysrało błąd. A teraz w gparted jest problem bo nie mogę stworzyć na tym dysku parytycji nowej i ponowić instalacji. Pojawia się komunikat Gparted: Error fsyncing/closing /dev/sdd

Właściwie to dysk jest widoczny ale jakby się rozsypał. Jak ponownie w takiej sytuacji stworzyć nowy volumen i zrobić partycje od nowa żeby była widziana? Dysk o którym mówię to patriot burst 240gb u mnie w systemie ma oznaczenie sdd

#linux
kubeczek140 - Potrzebuję pomocy podczas instalacji ubuntu mate na nowym dysku ssd wys...

źródło: comment_1667746276JmXemf1z76w4PRarw9yLze.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Właściwie to dysk jest widoczny ale jakby się rozsypał. Jak ponownie w takiej sytuacji stworzyć nowy volumen i zrobić partycje od nowa żeby była widziana? Dysk o którym mówię to patriot burst 240gb u mnie w systemie ma oznaczenie sdd

@kubeczek140: jak kolega wyżej napisał i potm zpróbuj przez gdisk zrobić nową tablice partycji.
  • Odpowiedz
  • 0
Na reddicie piszą że może być ssd dead ale to niemożliwe to nowiutki dysk użyty dwa razy i przez sama instalacje nie wieże ze się spierniczyl. Odepnę wszystkie inne dyski zostawię tylko ten i zobaczę co będzie jak się uda to zrobię to dzisiaj
  • Odpowiedz
@kubeczek140: ja zarżnąłem 3 te same dyski pod rząd (adata sucośtam) tylko kopiując partycje z hdd (otrzymując ten sam błąd), tak więc wcale takie niemożliwe. Jak na alledrogo kupiłeś to oddaj w cholerę i weź inny dysk od innego producenta.
  • Odpowiedz
  • 0
Dokładnie uszkodzony firmware w dysku. Dysk leci na gwarancję legitymuje się w systemie jako SATAFIRM S11 bardzo popularna usterka pozdrawiam i dzięki za udział w dyskusji. A z innej beczki kiedyś na dysk z win10 swoje pliki wrzucił mi manjaro w trakcie instalacji jak poznać który to z tych małych partycji jest manjaro bo chce ją wywalić całkowicie???
kubeczek140 - Dokładnie uszkodzony firmware w dysku. Dysk leci na gwarancję legitymuj...

źródło: comment_1667848958p0tzFbA56DE4ER3odKKD6w.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz