Aktywne Wpisy

Talaxin +85
#pathofexile #patchofexile2 #gry #rozdajo Został mi ostatni klucz to standardowo plus i mem. Wieczorem wybiorę.

Dorodny_Wieprz +167
Wykopki, dzisiaj w wulkanizacji Auto-Kółko w Warszawie spotkałem się chyba ze szczytem Chamstwa, buty i i naciągania na kasę wobec klientów. Az to tutaj opisze swoja historie, niech Internet pamięta i uwazajcie w wulkanizacjach.
Firma Auto-Kółko, wulkanizacja opony warszawa wolska (AUTO-KÓŁKO S.C, NIP 5272173119) posiada AGRESYWNYCH pracowników i próbuje naciągac na kasę. Poniżej cala historia jak komuś chce się czytać opinie o Auto-Kółko i jest z Warszawy i zastanawia sie nad wymiana opon
Firma Auto-Kółko, wulkanizacja opony warszawa wolska (AUTO-KÓŁKO S.C, NIP 5272173119) posiada AGRESYWNYCH pracowników i próbuje naciągac na kasę. Poniżej cala historia jak komuś chce się czytać opinie o Auto-Kółko i jest z Warszawy i zastanawia sie nad wymiana opon

źródło: 1
Pobierz
Niedługo, po latach ciężkiej pracy, odbiorę swój pierwszy #samochod (nowy) z salonu - ani ja, ani nikt z moich bliskich nie ma doświadczenia w tej mierze.
a) Czy zatrudnić niezależnego eksperta do pierwszych oględzin? Model był specjalnie produkowany zgodnie ze wskazaną przeze mnie konfiguracją, czekałem kilka miesięcy.
b) Kiedy załatwia się formalności związane z tablicą rejestracyjną i #ac #oc (najkorzystniej wybrać te oferowane na początku przez salon)?
c) Jeżeli mam pieniądze, to zawsze bardziej opłaca mi się kupić za gotówkę przy jednorazowej wpłacie, prawda?
d) Co na starcie dokupić do auta? Na myśl przychodzi mi gaśnica, apteczka, trójkąt i kamizelki odblaskowe + przecinak do pasów i młotek do szyb w jednym + osłona na przednią szybę + kamerka + gumowa wykładzina do bagażnika.
e) Czy warto dziś dokupić #cb #cbradio, a jesli tak, to jaki model? #krotkofalarstwo
f) Jak wybrać warsztat, w którym dokona się pierwszego przeglądu? Czy to będzie/powinien być ten firmowy od dealera?
g) Samochód dostanę pewnie na letnich #opony - warto mieć komplet letni i zimowy, oddając go na przechowanie (małe mieszkanie here), czy można dziś zamontować dobre opony całoroczne na wiele lat? Nie będę tak dużo jeżdzić.
h) Czy mogę umieścić w aucie niezagłuszalny czujnik GPS, który zapobiegnie kradzieży (tj. pozwoli odnaleźć auto)? Jeżeli tak, to jaki warto kupić?
i) Mam jedynie ogrodzone, ale niezadaszone miejsce postojowe. W jaki sposób mogę zwiększyć poziom ochrony auta od czynników atmosferycznych? Może da się zamontować jakąś naciąganą wiatę, do której nie przyczepi się spółdzielnia?
j) Jak często korzystacie z myjni? Czy poza nią kupić jakieś środki do pielęgnacji auta?
k) O czym jeszcze powinienem pamiętać na początku, jako początkujący kierowca?
Z góry wielkie podziękowania za pomoc! #pytanie #auto #auta #motoryzacja #samochody
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #636662a20edb6a7dd685f409
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
źródło: comment_1667656667ZVm6uaG5uVI0htuScLlRHd.jpg
Pobierzc)oc ac? tak
d)kliny pod koła
i) pokrowiec na auto
@AnonimoweMirkoWyznania: coś takiego nie istnieje
a) nie ma sensu
b)załatwi Ci dealer
c)musisz policzyć
d) wszystko co wymagane prawnie jest już w
@AnonimoweMirkoWyznania:
a)Tak. Sprzedaż samochodów to handel i przy tego typu inwestycjach ostrożność jest wskazana. Zdarzały się auta polerowane lakierowane z wymienianymi szybami etc.
b. OC i rejestrację ogarnia się w dniu wystawienia faktury (bo wtedy następuje przeniesienie własności) Każdy ma nieco inną zasadę. Swego czasu oferty ubezpieczenia były najlepsze podczas zakupu auta. I mimo wszystko