Aktywne Wpisy

Czy jakiś fachowiec z tagu wyjaśni pewną rzecz biedakowi, którego te rzeczy nigdy nie interesowały, i który miał poprawkę z majzy 12 lat temu w LO (ale zdałem jako jedyny spośród 8 podchodzących i nie kiblowałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
Jeżeli kupuję mieszkanie za 1 mln i stanieje ono do 500 tys., to te 500 tys. się nie rozpływają, bo dostał je deweloper albo poprzedni właściciel.
Jeżeli kupuję samochód za
Jeżeli kupuję mieszkanie za 1 mln i stanieje ono do 500 tys., to te 500 tys. się nie rozpływają, bo dostał je deweloper albo poprzedni właściciel.
Jeżeli kupuję samochód za

JakDorobic_com +23
#rozdajo prezydenckie!
Załóżmy, że to Ty wygrywasz wybory. Jaki jest Twój program? Streść go w 3 krótkich punktach. Najciekawsza odpowiedź wygrywa voucher na 100 zł do RTV Euro AGD.
Wybiorę jednego zwycięzcę spośród mirków i mirabelek, którzy odpowiedzą na to pytanie w komentarzu oraz dadzą plusika.
Przy
Załóżmy, że to Ty wygrywasz wybory. Jaki jest Twój program? Streść go w 3 krótkich punktach. Najciekawsza odpowiedź wygrywa voucher na 100 zł do RTV Euro AGD.
Wybiorę jednego zwycięzcę spośród mirków i mirabelek, którzy odpowiedzą na to pytanie w komentarzu oraz dadzą plusika.
Przy
źródło: rozdajo
Pobierz

Źródło: https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-karny-16798683/art-202
#famemma
I tutaj pisze od kiedy do kiedy jest ten paragraf aktualny - wrzesien do grudnia. A co jak w styczniu znow nie bedzie uchylony?
Wszystkie sprawy ktore sie toczyly, to nagle ida do kosza?
Cos mi się tak nie wydaje.
Sformułowanie "artykuł uchylony" należy rozumieć w ten sposób, iż określony przepis został uchylony przez inny przepis prawa i nie obowiązuje (nie występuje już w porządku prawnym, nie może być zatem źródłem praw i obowiązków obywateli).
Czyli to znaczy że zastąpił to inny przepis prawa - jaki?
@kolorowe_jarmarki: Gość by powiedział że jesteś kosmitom, to bys sie klócił ze ma racje.
Skoro sprawa toczy się od dawna (on o tym juz wspominal na jakims cagu) a to co zacytowales jest aktualne od 1 wrzesnia to nie wyklucza że sprawa sie toczy, a on moze nie wiedziec ze pod innym paragrafem skoro go obecnie
Krótka piłka, kiedy ten artykuł został uchylony?
Kiedy rozpoczęto jakieś postępowanie w sprawie owego artykułu?
Ale w sumie racja, Muran ma z prawem więcej wspólnego niż ja, w końcu był skazany, wiec na pewno macie racje i niedługo Nitro zniknie z internetu na zawsze
Chcesz cos z psiakobusa albo 7more7?
Dobrze, ze Ty nie udawales mądrego od początku xd fakt jest taki, ze ba dzień dzisiejszy TAKI PARAGRAF NIE ISTNIEJE, czego ty człowieku nie rozumiesz xd nigdzie nie skłamalam ( ͡° ͜ʖ ͡°