Aktywne Wpisy
RAMBOnaBOSO +62
#rodzice #pytanie #dzieci #przemyslenia
Pytanie do rodziców, bo mam wyrzuty sumienia...
Wczoraj mój syn (9lat) przyjechał do mnie na rowerze i mówi, że jacyś starsi chłopcy zastawili mu drogę i jeden z nich powiedział, że jego klub piłkarski, gdzie gra to gó*no...
Wracając z nim do domu spotkałem jednego z nich z ojcem - zawołałem i delikatnie dałem do zrozumienia...
że nie może tak robić,
że jest starszy i mądrzejszy,
Że nie
Pytanie do rodziców, bo mam wyrzuty sumienia...
Wczoraj mój syn (9lat) przyjechał do mnie na rowerze i mówi, że jacyś starsi chłopcy zastawili mu drogę i jeden z nich powiedział, że jego klub piłkarski, gdzie gra to gó*no...
Wracając z nim do domu spotkałem jednego z nich z ojcem - zawołałem i delikatnie dałem do zrozumienia...
że nie może tak robić,
że jest starszy i mądrzejszy,
Że nie
ZenujacaDoomerka +13
Maoryszanka uszata, uchatka nowozelandzka (Phocarctos hookeri) – gatunek drapieżnego ssaka z rodziny uchatkowatych (Otariidae). Maoryszanka uszata występuje w wodach subantarktycznych południowej części Oceanu Spokojnego, głównie na wyspach Auckland, Campbella i wyspie Stewart oraz na nowozelandzkiej Wyspie Południowej. Długość ciała samic 180–200 cm, samców 230–270 cm; masa ciała samic 90–165 kg, samców 320–450 kg. Noworodki osiągają długość 70–100 cm i ciężar 8–10 kg. Występuje dymorfizm płciowy – dorosłe samce są 1,2–1,5 razy dłuższe i 3–4 razy cięższe od dorosłych samic. Samce są koloru czarnego bądź brązowego samice zaś jasnobrązowe.
#zwierzeta #zwierzaczki
z rodziny Uchatkowate, uszatki, uchatki (Otariidae) w porcji były już: Koticzak niedźwiedziowaty, kotik zwyczajny(Callorhinus ursinus), Otarka australijska, uchatka australijska (Neophoca cinerea)
fot. Karora
fot. João Quaresma
fot. fate atc
fot. Alexandre Roux
fot. birdcloud1
fot. birdcloud1
fot. Simon Ducatez
fot. Jake Osborne
fot. Geoffrey Walker
fot. Jake Osborne
fot. Jake Osborne
fot. Steve Attwood