Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +121
W 25,5 miesiąca przejechane 85 tys. km. Skoda Fabia III Kombi 1.0 MPI 60 KM w gazie.
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
kamz_4con +15
Zdziwiło mnie, że 1700 osób popiera taki wpis. Zero refleksji nad integralnością swojego narodu i afirmacja narodu obcego są dla mnie kuriozalne i prowadzi do konkluzji, że jest bardzo duża grupa osób, dla której lojalność narodowościowa jest zbędna. To prosta droga do wejścia w tę lukę przez inne państwa.
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
Załóżmy, że w celu zabezpieczenia się przed inflacją kupiłem złoto w styczniu 2021 r. xDD
#wolskiowojnie #wolski #heheszki #inflacja
Jeśli kupiłeś za złotówki to jesteś 20% do przodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak to raz, ale można też na to patrzeć w inny sposób, otóż złoto było prawie tak dobrym wyborem jak dolar. A kiedy fed regularnie podnosi stopy, dolara nie da się przebić. Jesli na początku 2021 kupiłeś dolara wybrałeś najlepiej, jeśli kupiłeś etf na złoto, wybrałeś nieźle, jeśli trzymasz złotówki albo kupiłeś etf s&p500, wybrałeś źle. Jesli kupiłeś NFT Magdy Gessler i Janusza Palikota to wybrałeś bardzo źle xD
@Wykoppeel1230: myślałem, że złoto w USD, to dodatkowy atut dla nas, ale widzę, że jesteś specjalistą od ochrony kapitału, więc nic nie mówię już