Siema hejka! Jako totalny laik wziąłem się za wymianę uszczelniaczy w sj413 / samurai. Jestem na etapie zdjętej pokrywy, rozpiętego rozrzadu II..? I właśnie nie wiem jak zdjac wałki popychaczy. Rozkręcone jest chyba wszystko, zostały tylko imbusy które niby trzymają te wałki ale nie jestem pewny czy to coś da, bo on poprostu wtedy obraca calym walkiem popychaczy.. Mam nadzieję że wyrazilem się chociaż jako tako jasno :/ #mechanikasamochodowa #mechanika #4x4
@niebenben: a że tak się zapytam, masz narzędzie żeby pościągać sprężyny z zaworów? a wałki pewnie się wysuwają z głowicy, albo trzeba im lekko pomóc. imho bez zdjęcia czapki to się pewnie nie powiedzie za bardzo.
TP S.A to typowy żenujący przykład dzikiej prywatyzacji w Polsce. Sprzedalismy całą sieć telefoniczna Francuzom tylko po to by nas doili jak krowy. Tragedia.
Jako totalny laik wziąłem się za wymianę uszczelniaczy w sj413 / samurai.
Jestem na etapie zdjętej pokrywy, rozpiętego rozrzadu II..?
I właśnie nie wiem jak zdjac wałki popychaczy. Rozkręcone jest chyba wszystko, zostały tylko imbusy które niby trzymają te wałki ale nie jestem pewny czy to coś da, bo on poprostu wtedy obraca calym walkiem popychaczy..
Mam nadzieję że wyrazilem się chociaż jako tako jasno :/
#mechanikasamochodowa #mechanika #4x4
a wałki pewnie się wysuwają z głowicy, albo trzeba im lekko pomóc.
imho bez zdjęcia czapki to się pewnie nie powiedzie za bardzo.
Czyli te imbusy w wałkach zapewne trzeba wykręcić?