Wpis z mikrobloga

@zieloniutkazielonka: Adrenalina. obstawiam, ze cześć z nich już byla na jakichś misjach. W wielu przypadkach byłych wojskowych jest tak, ze jak skończą służbę/misje to brakuje im tej adrenaliny i za wszelka cenę chcą wrócić w miejsce objęte konfliktem
  • Odpowiedz
@crimson_fckr: @BiesONE: @8abka:

W marcu wiceminister mon (chyba Skurkiewicz) powiedzial, ze o zgode na sluzbe w silach Ukrainy wystapilo mniej niz 5 Polakow. W maju bylo podobno ok 40 wnioskow.

Legion miedzynarodowy Ukrainy liczy sobie ponad 20 tys ludzi. Wg rzecznika legionu sluzy w nim 52 narodowosci, przy czym Polacy sa trzecia najliczniejsza grupa narodowa po Amerykanach i Brytyjczykach. You do the math ( ͡º
  • Odpowiedz
@zgubiles_sie_jelonku: Raczej dostaną ofertę pracy w polski wojsku jak tylko wrócą z wycieczki. W gratisie szybkie umorzenie przez prokuratora generalnego lub wybaczenie win przez prezydenta. Poza tym niewielu się ujawnia, to niewiele będzie trzeba takich spraw prowadzić. Do tego pozyskanie materiałów dowodowych z Ukrainy raczej będzie niemożliwe.
Ja bym się bardziej bał na miejscu ruskich mszczących się Ukraińców, niż na ich miejscu próbować działać na obcym terytorium tylko dlatego że
  • Odpowiedz
Art. 141 KK (od 3 mcy do 5 lat za służbę w obcym wojsku bez zgody właściwego organu), a oni wrzucają swoje twarze na TikToka. Nie mówiąc już o tym, że w przyszłości mogą chcieć ich ścignąć ruscy.

@zgubiles_sie_jelonku: nie zesraj się, sam jestem zdania, że nie potrzebnie ryzykują swoje dupy i najprawdopodobniej siedzą tam ze złych pobudek. Ale jak chcą się #!$%@?ć to niech się #!$%@?ą, życzę im by
  • Odpowiedz
@Rogovic: Kiedy wojna sie skonczy, to PISu juz raczej nie bedzie, a opozycja przypominam, slusznie zreszta, ma w planach ponowne rozdzielenie funkcji prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości.

Prawo laski ma zastosowanie w stosunku do skazanych. Wiem co zrobil Duda... Ale liczyc na to, ze prezydent ponownie zlamie prawo to troche ryzykowne.

Materiałem dowodowym sa m.in. takie
  • Odpowiedz
@maciss: A skad wiesz, ze jest latwo? Masz jakis dowod na poparcie tego co piszesz? Bo z tego co donosza media jest tak latwo, ze wiekszosc polskich ochotnikow nie sklada nawet wniosku i przyznaje to sam MON.

O zgode nie jest tak latwo, poczytaj sobie o liczbie dodatkowych formalności, ktore musisz spelnic, zeby zglosic wniosek i liczbie warunkow, ktore cie dyskwalifikuja. Sama procedura trwa do 2 miesięcy, ale mowie tylko
  • Odpowiedz