Czy coś wiadomo w temacie Ukraińskich działań od czasu zaskakującej ciszy? Tak, ale są to bardzo sprzeczne informacje i jeszcze za wcześnie na ocenę powodzenia lub nie działań ukraińskim. Na odcinku południowym jakoby Ukraińcy ruszyli na Berysław i znajdują się już 20km od niego a Rosjanie po raz kolejny musieli się wycofać. Źródła rosyjskie podają że uderzenie to zostało powstrzymane i odrzucone. Ja osobiście nie jestem na podstawie posiadanych informacji tego zweryfikować dlatego zaznaczyłem liniami przerywanymi osie rzekomego ataku ukraińskiego. Zapewne w weekend będzie wiadomo coś więcej. Moim zdaniem na tym odcinku Ukraińcy osiągnęli spore postępy ale rzetelność a nie naturalna sympatia do UA każą jeszcze powstrzymać się z wnioskami. Na odcinku północnym Rosjanie w mojej ocenie stworzyli skuteczną linię obrony na rubieży drogi łączącej Swatowo z Kreminą zaś to co obecnie widać to ukraińskie próby przełamania jej. I znów - niektóre źródła sugerują że Ukraińcy przebili się na południe od Swatowa i od miasta dzieli ich jakieś 8-12km. Znów - nie jestem w stanie tego potwierdzić na bazie obecnych informacji. Dlatego linie przerywane na mapie na strzałkach. Znów za mało informacji. Źródła raczej prorosyjskie zakładają że Ukraińcy dopiero dochodzą do głównej rubieży obrony i że udało się Rosjanom ową stworzyć. Ja osobiście znów uważam że jednak Ukraińcy na tym obszarze działań osiągnęli pewne postępy ale ich weryfikacja jest obecnie moim zdaniem trudna do przeprowadzenia.
@wolskiowojnie: Moim zdaniem Ukraińcom się niestety ataki nie powiodły, gdyby było inaczej już byśmy mieli wiele potwierdzeń i zdjęć, tak jak to bywało do tej pory, gdy Ukrainie udawało się coś odbić zaraz informacja trafiała do sieci z wielu źródeł.
@wolskiowojnie: Czas się kończy, niedługo błoto będzie większe a noce zimniejsze. Myślisz że jest jeszcze szansa na duży sukces Ukraińców w tym roku ? Czym jest spowodowana cisza na froncie ? Mogilizacją FR ? Czy ostrzejsza zima wpłynie pozytywnie na większe manerwry na polu walki ( zamarznięta ziemia). Jak ogrzewają się żółnierze w okopach ? bo chyba nie można palić ogniska bo zaraz przesyłka z nieba wpadnie ?
@wolskiowojnie: Jarek, wiesz może gdzie mogę kupic złoto po dobrym kursie? A jeszcze jedno pytanko masz może info które jednostki otrzymały te 300 Abramsow, jakie dostaliśmy za darmo od Amerykanów 15 sierpnia? Pozdrawiam cieplutko
@wolskiowojnie: prosze tego nie traktowac jako atak, to jedynie sugestia odnosnie interpunkcji. Mowiac po waszemu, jak dochodzi do pivotu zdania pierwszego wzgledem drugiego, nelezy przeprowadzic operacje rozjemcze przy uzyciu przecinka, w innym wypadku grozi to zerwaniem negocjacji w tej konstelacji.
Czy coś wiadomo w temacie Ukraińskich działań od czasu zaskakującej ciszy?
Tak, ale są to bardzo sprzeczne informacje i jeszcze za wcześnie na ocenę powodzenia lub nie działań ukraińskim.
Na odcinku południowym jakoby Ukraińcy ruszyli na Berysław i znajdują się już 20km od niego a Rosjanie po raz kolejny musieli się wycofać. Źródła rosyjskie podają że uderzenie to zostało powstrzymane i odrzucone. Ja osobiście nie jestem na podstawie posiadanych informacji tego zweryfikować dlatego zaznaczyłem liniami przerywanymi osie rzekomego ataku ukraińskiego. Zapewne w weekend będzie wiadomo coś więcej. Moim zdaniem na tym odcinku Ukraińcy osiągnęli spore postępy ale rzetelność a nie naturalna sympatia do UA każą jeszcze powstrzymać się z wnioskami.
Na odcinku północnym Rosjanie w mojej ocenie stworzyli skuteczną linię obrony na rubieży drogi łączącej Swatowo z Kreminą zaś to co obecnie widać to ukraińskie próby przełamania jej. I znów - niektóre źródła sugerują że Ukraińcy przebili się na południe od Swatowa i od miasta dzieli ich jakieś 8-12km. Znów - nie jestem w stanie tego potwierdzić na bazie obecnych informacji. Dlatego linie przerywane na mapie na strzałkach. Znów za mało informacji. Źródła raczej prorosyjskie zakładają że Ukraińcy dopiero dochodzą do głównej rubieży obrony i że udało się Rosjanom ową stworzyć. Ja osobiście znów uważam że jednak Ukraińcy na tym obszarze działań osiągnęli pewne postępy ale ich weryfikacja jest obecnie moim zdaniem trudna do przeprowadzenia.
pozdrawiam, Jarek Wolski.
|__/
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Czy ostrzejsza zima wpłynie pozytywnie na większe manerwry na polu walki ( zamarznięta ziemia).
Jak ogrzewają się żółnierze w okopach ? bo chyba nie można palić ogniska bo zaraz przesyłka z nieba wpadnie ?
https://polszczyzna.pl/przecinek-przed-a/
@mattz_: przecież ten portal to stypa, nic się nie dzieje. Kolejne srimi które do końca roku zdechnie